Македонски форум за хит-серијата Изгубени
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Македонски форум за хит-серијата Изгубени

A Macedonian forum for the best Action/Drama/Sci-Fi show on the planet Earth - LOST!

HomePortal*Latest imagesРегистрирајте сеВлез

Топ пет сцени со Бен

Go down 
4 posters
АвторПорака
Losteech
Admin
Losteech

Male
Број на мислења : 2048
Местолокација : Скопје
Registration date : 2009-01-10

Топ пет сцени со Бен Empty
ПишувањеПредмет: Топ пет сцени со Бен   Топ пет сцени со Бен I_icon_minitimeСре Jул 15, 2009 4:51 pm

Оваа тема на форумов е дел од проектот наречен „Топ пет сцени“ започнат минатата недела на блогот. Тука можете слободно да коментирате во врска со сцените, како и да предложите иден лик кој ќе ја добие оваа „престижна“ „награда“. Laughing

1) Имате млеко? (The Whole Truth)

- Ова беше практично сцената поради која започнав(ме) да го мразиме Бен (тогаш сеуште познат како Хенри Гејл). Со крајот на оваа епизода втората сезона го врати сјајот на серијата, загубен по неколкуте досадни сетап епизоди...

2) Бен ја гледа смртта на својата ќерка (The Shape of Things to Come)

- Интересен контраст. Ако првата сцена многумина од нас не натера да го замразиме Бен, вторава сосема спротивно - не натера да сочувствуваме со него!

3) Бен пука во Лок (The Man Behind the Curtain)

- Ова е уште една од безбројните сцени во кои Лок и Бен се препираат меѓу себе, но првата која заврши фатално (барем за момент) за еден од двајцата... Вистински WTF крај кој ја комплетираше неповторливата прва Бен-центрична епизода.

4) Бен го убива Лок...конечно! (The Life and Death of Jeremy Bentham)

- И повторно се вративме на почетокот! Само што фановите си помислија дека Бен е на добрата страна, се случи сценава која го одговори прашањето „кој го уби Џон?“. Досега не сум запознал ниеден фан кој останал без импресии од сценава...која, сега-засега, се чини дека претставува крај на големото ривалство помеѓу Линус и Лок!

5) Бен е суден од Чудовиштето (Dead is Dead)

- И за крај, сцена по која јас ќе ја запомнам петтава сезона. Судењето на Бен!!! Верувале или не, срцето ќе ми излезеше додека ја гледав...
Вратете се на почетокот Go down
http://lostseries.blog.mk
Sawyer^^
Мега фанатик
Мега фанатик
Sawyer^^

Male
Број на мислења : 814
Местолокација : Кочани
Registration date : 2009-02-17

ПишувањеПредмет: Re: Топ пет сцени со Бен   Топ пет сцени со Бен I_icon_minitimeСре Jул 15, 2009 7:06 pm

Добро сработено, само си можел да ја ставиш сцената со убиството на Џејкоб од финалето.
Losteech
Admin
Losteech

Male
Број на мислења : 2048
Местолокација : Скопје
Registration date : 2009-01-10

ПишувањеПредмет: Re: Топ пет сцени со Бен   Топ пет сцени со Бен I_icon_minitimeСре Jул 15, 2009 7:08 pm

Sawyer^^ напиша:
Добро сработено, само си можел да ја ставиш сцената со убиството на Џејкоб од финалето.
Знаев дека нешто сум заборавил... Sad Ќе надоместам во иднина на некој начин сигурно. Smile
http://lostseries.blog.mk
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Број на мислења : 2272
Местолокација : On the misterious island
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....
Хумор : Многу има за кажување :D
Registration date : 2009-01-24

ПишувањеПредмет: Re: Топ пет сцени со Бен   Топ пет сцени со Бен I_icon_minitimeЧет Jул 16, 2009 12:08 am

Ајде чекаме топ 6 Wink

Намасте
http://lostyfox.blog.com.mk/
RocknRolla
Фанатик
Фанатик
RocknRolla

Male
Број на мислења : 383
Местолокација : Skopje
Registration date : 2009-07-25

ПишувањеПредмет: Re: Топ пет сцени со Бен   Топ пет сцени со Бен I_icon_minitimeНед Jул 26, 2009 9:39 pm

Ете ја првата сцена за која зборев Smile и е дефинитивно најдобрата сцена со него...
Инаку јас би ги ставил и оние 2-3 сцени (последната епизода од петтата сезона) каде што се одвиваат разговорите помеѓу Лок и Бен (Лок му станува шеф на Бен Smile ).
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Број на мислења : 2272
Местолокација : On the misterious island
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....
Хумор : Многу има за кажување :D
Registration date : 2009-01-24

ПишувањеПредмет: Re: Топ пет сцени со Бен   Топ пет сцени со Бен I_icon_minitimeПон Jул 27, 2009 12:37 pm

Eј да супер е разговорот кога му вика Лок на Бен, како е да си ти, јас? Како мислиш? Епа така се шеташ по мене, изгубен, незнаеш кој е твојот следен чекор. Толку ме потсетуваш на мене Smile Мал цитат Smile

Намасте
http://lostyfox.blog.com.mk/
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Топ пет сцени со Бен   Топ пет сцени со Бен I_icon_minitime

Топ пет сцени со Бен
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1
 Similar topics
-
» Топ пет сцени со Џон Лок
» Топ пет сцени со Чудовиштето
» Топ пет сцени од финалиња
» Топ пет сцени во кои умираат ликови
» Топ пет сцени со Саид Џара