| Grey's Anatomy | ABC | |
|
|
|
Автор | Порака |
---|
LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
| Предмет: Grey's Anatomy | ABC Чет Aвг 27, 2009 10:13 am | |
| Grey's Anatomy или кај попоуларна како Вовед во Анатомија е Американска ТВ серија под продукција на АВС. Серијата за прв пат се прикажа на 27 Март во 2005 година во Америка, и си освои срцата на милиони гледачи. Досега излезени се пет сезони а шестата веќе започна да се снима. Премиерно ќе биде прикажана на 24 Септември оваа година. Серијата е драма, и главно е посветена на медицината. Меѓу тоа покрај интересните и понекогаш чудни и неверојатни случаи е испреплетен и приватниот живот на докоторите. Главните улоги ги толкуваат Мередит Греј (Елен Помпео) и Дерек Шепард (Патрик Демпси). Се започнува кога пет дотогаш студенти по медицина започнуваат да стажираат во познатата болица Сиетл Грејс во Сиетл, Вашингтон. Насловот на серијата е изведен од насловот на познатиот медицински прирачник Анатомија на човечкото тело (Gray's Anatomy). Премиерата на втората сезона која била прикажана по Super Bowl натпреварот во 2006. привлекла неверојатни 38.1 милиони гледачи. Вербата на телевизијата во оваа серија беше потврдена и тие решаваат да и го дадат терминот по Очајни Домаќинки што ја става серијата во ист термин со хит серијата на CBS Истрага на местото на злосторството. Ризикот бил огромен но на крај се покажал и повеќе од исплатлив, бидејќи самата премиера привлекла неверојатни 3 милиони гледачи повеќе од Истрага на местото на злосторството. Повеќе за серијава ОВДЕ (Википедија) и на мојот блог посветен на неа! | |
|
| |
Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Чет Aвг 27, 2009 1:42 pm | |
| - LostyFox напиша:
- Премиерата привлекла неверојатни 38.1 милиони гледачи.
Лага. Првата епизода привлекла 16.25 милиони гледачи. Ниту една серија во последниве 5 години, по завршувањето на Пријатели, не успеала да привлече над 30 милиони гледачи. | |
|
| |
Мики Неизлечливо изгубен
Број на мислења : 1282 Age : 30 Местолокација : Велес Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :) Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница. Registration date : 2009-01-21
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Чет Aвг 27, 2009 5:19 pm | |
| пу пу, како можеш да ја гледаш серијава | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Саб Aвг 29, 2009 12:01 am | |
| Лости-лага не лага, така пишува...
Мики-како што ви можете да ја гледате како ја запознавам мајкати, а и незнам што има толку лошо во серијава? Што толку ви пречи?
Намасте | |
|
| |
Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Саб Aвг 29, 2009 12:07 am | |
| - LostyFox напиша:
- Лости-лага не лага, така пишува...
Каде пишува така? Ајде биди искрена и признај си дека си си измислила. | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Саб Aвг 29, 2009 12:14 am | |
| хахахахха еве каде пишува така НА ВИКИПЕДИЈА инаку не сум измислила ништо и ова го смеатм за навреда, искрено АКО НЕКОЈ НЕ САКА ДА ЈА ГЛЕДА НЕМОРА ДА БИДЕ ОМРАЗЕНИК, а ЈАС НЕМА ПОТРЕБА ДА " ИЗМИСЛУВАМ " за да убедам некој хејтер да ја гледа Издигнување до славноста
Во 2005, ABC решава да и даде шанса на оваа тогаш неславна серија. Тој на Вовед во анатомија решава да и го даде терминот по емитувањето на турнирот за рагби на 5 февруари, 2006.[1] Премиерата привлекла неверојатни 38.1 милиони гледачи. Вербата на телевизијата во оваа серија беше потврдена и тие решаваат да и го дадат терминот по Очајни Домаќинки што ја става серијата во ист термин со хит серијата на CBS Истрага на местото на злосторството. Ризикот бил огромен но на крај се покажал и повеќе од исплатлив, бидејќи самата премиера привлекла неверојатни 3 милиони гледачи повеќе од Истрага на местото на злосторството.
По премиерата оваа серија превлекувала се повеќе гледачи. Во понатамошните сезони серијата прераснува во хит и се здобива со се поголем број на награди од година на година. Третата сезона се покажа како најуспешна досега, но веќе четвртата го спушта рејтингот на серијата подоле. Рејтингот паѓа, наградите се намалуваат, но ова не ги спречи продуцентите на серијата да направат прекрасен пресврт во петтата сезона кој го качи рејтингот погоре.http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4_%D0%B2%D0%BE_%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B0 | |
|
| |
Losteech Admin
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Саб Aвг 29, 2009 12:20 am | |
| И ти и поверува на македонската Википедија? Онаа во која 95% од темите се или измислени, или недоправени? Не те кривам, ниту пак те напаѓам, ама другпат кога ќе сакаш да се пофалиш со нешто, користи некој валиден извор како на пример англиската Википедија која за разлика од нашата НЕКОИ (под НЕКОИ подразбирам милиони луѓе!!!) ја читаат. Таму добро си пишува дека првата епизода од Вовед во анатомија е гледана од 16.25 мил. гледачи. Еве и линк. П.С. Серијава не беше погледана од Изгубени во првата сезона, затоа и знаев дека не ти е точна информацијата. П.П.С. Не ми го земај коментаров злонамерно, јас само не сакам да шириме дезинформации на форумов. | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Саб Aвг 29, 2009 12:26 am | |
| ok еве ти ја твојата англиска видипедија...која е ЧИТАНА Rise to prominence
In 2005, ABC gave the show a vote of confidence by announcing that Grey's Anatomy would receive the coveted post-Super Bowl time slot which aired on February 5, 2006.[5] The special episode pulled in a record 38.1 million viewers. The network's faith in the show was proven further when it removed it from its comfortable post-Desperate Housewives berth and scheduled it opposite the CBS ratings blockbuster CSI: Crime Scene Investigation in fall 2006. The gamble paid off, with the season premiere drawing 3 million more viewers than CSI, but CSI has slightly beat Grey's from 2006 to 2009.http://en.wikipedia.org/wiki/Grey%27s_Anatomyили толку е тешко да се рече ОК серијава е добра? плус на линкот што ти ми го даде...го пишува ова American viewers in millions 16.25 aма АМЕRICAN :S | |
|
| |
Losteech Admin
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Саб Aвг 29, 2009 12:31 am | |
| Ама се гледа дека не ги следиш рејтинзите...таа специјална епизода била толку гледана бидејќи се прикажала по Super Bowl-от кој кај Американците е нешто како NBA All Star само што е всушност рагби (ако не се лажам) и е многу мноооогу погледано (обично достигнува гледаност од 100-110 милиони). И исто така, РЕЈТИНЗИТЕ по овој натпревар (Super Bowl-от) се мерат, но не се важат кога на крајот ќе се собере просечната гледаност. Ако не ми веруваш провери. Патем речено, според датата ова не била премиера на серијата. Значи пак тоа што на нашата Википедија е напишано е една огромна лага за залажување на луѓето... П.С. Еве ти доказ за Super Bowl --- http://en.wikipedia.org/wiki/Post-Super_Bowl_Television_Shows (види година 2006) П.П.С. Рејтинзите се важат само во Америка, вкупниот рејтинг никогаш не го пишува на Википедија. А, и во врска со рејтингот кој го споредуваш со квалитетот на некоја серија, се’ што ќе кажам е ова: квалитетот не е еднаков на квантитет. | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Саб Aвг 29, 2009 12:35 am | |
| ама незнам што се буниш кога на нашата википедија само е преведено од англиската...
второ прочитај после што пишува за csi
трето не е битно кога што е прикажано, и цси е по неа па не собрала толку...или било како и да е....
хејтер си е хејтер, те сфајќам уживај...тоа да ја критикуваш серијата е поголемо од тебе и тешко надминливо за жал, и колку да се знае јас само кажав а не ја споредив серијава со гледаноста, квалитетот или било што на ЛОСТ
Намасте | |
|
| |
Losteech Admin
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Саб Aвг 29, 2009 12:47 am | |
| АМА ТИ НЕ МЕ РАЗБИРАШ МЕНЕ!Јас не го оспорувам одличниот рејтинг на оваа серија, ниту пак оспорувам што е погледана од CSI. Да ме нарекуваш хејтер на серија е стварно крајно банално. Тоа што не ја сакам (не ја гледам) серијата е моја работа, мој избор и на крајот МОЕ ПРАВО, исто како што и ти имаш право да плукаш по Како ја запознав мајка ви или некоја друга серија која јас ја сакам. НО!!! Навистина се нервирам кога некои морони се обидуваат да направат лажна слика. Каде на нашата Википедија пишува дека ТАА СПЕЦИЈАЛНА ЕПИЗОДА БИЛА ЕМИТУВАНА ВЕДНАШ ПО SUPER-BOWL-ОТ 2006!??! Каде пишува дека рејтингот нејзин и покрај тоа што е голем, е сепак „нормален“ бидејќи се прикажала после овој огромен американски ИВЕНТ!? КАДЕ!!?!?!?? Гледаност на Симпсонови после SB (Super Bowl) 2005 - 23.1 милион Гледаност на Criminal Minds после SB 2007 - 26.31Гледаност на Хаус после SB 2008 - 29.1 - LostyFox напиша:
- трето не е битно кога што е прикажано, и цси е по неа па не собрала толку...или било како и да е....
Не, Super Bowl-от се прикажува само на една од водечките четири телевизии (ABC, CBS, Fox, NBC), а телевизиите кои го прикажуваат овој спортски настан се менуваат секоја година. На пример прехлани SB бил прикажан на CBS, лани на Fox, оваа година на NBC, идната на ABC и така цело време... И плус, во тоа време сигурно CSI не била прикажана, зашто на тој начин продуцентите на таа серија би си забиле нож во нога. Верувај ми, ги следам американските рејтинзи и знам многу работи кои не се ептен тешки за сфаќање, меѓутоа малкумина од надворешниот свет (оној кој живее надвор од USA..а можеби и оној кој живее таму) ги познава бидејќи всушност ваквите рејтинзи за повеќето луѓе се замарање... UPDATEВо постот ти додадов дека премиерата на втората сезона била гледана од неверојатни 38.1 милиони гледачи откако била прикажана по Super Bowl-от. Па, се надевам дека на овој начин сите сме задоволни... | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Саб Aвг 29, 2009 1:03 am | |
| hmmm...ај во право си нека ти биде, иако отсега со лица кои не ценат нешто што јас сметам дека е добро не разговарам (на таа тема), како што не разговарам на темата со мајката серијата
намасте | |
|
| |
Losteech Admin
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Саб Aвг 29, 2009 1:04 am | |
| - LostyFox напиша:
- hmmm...ај во право си нека ти биде, иако отсега со лица кои не ценат нешто што јас сметам дека е добро не разговарам (на таа тема), како што не разговарам на темата со мајката серијата
Па најдобро така. И јас обично не коментирам со „соперници“, ама овојпат не можев да издржам. Се надевам дека не ми се налути! Можда малце претерана ми беше реакцијата на почеток, ама после откако ги увидов(ме) фактите се потсмирив..или бар така мислам (ако ништо барем избројав до 10 ) | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Саб Aвг 29, 2009 1:06 am | |
| и еве ти една споредба колку да си ја знаеш мојата серија со твојата
Nominated for Golden Globe. Another 5 wins & 18 nominations ХАУ АЈ МЕТ ЈОР МАДР
ииииииииииииии
Won 2 Golden Globes. Another 34 wins & 85 nominations GREY'S ANATOMY
и двете се од 2005 година речиси блиску
И НЕМОЈ МОЛИМТЕ ДА МИ КАЖУВАШ ШТО ВРЕДИ А ШТО НЕ И ШТО Е КВАЛИТЕТ А ШТО КВАНТИТЕТ (иако не сум толку по наградиве, и тоа е нешто)
Намасте | |
|
| |
Мики Неизлечливо изгубен
Број на мислења : 1282 Age : 30 Местолокација : Велес Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :) Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница. Registration date : 2009-01-21
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Саб Aвг 29, 2009 1:18 am | |
| хеј хеј, мора ли јас секогаш да бидам тука да смирувам... чил аут... | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Саб Aвг 29, 2009 1:28 am | |
| мики стеј аут оф дис лости чекам одоговор на тоа погоре напишаното Намасте | |
|
| |
Мики Неизлечливо изгубен
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Саб Aвг 29, 2009 1:34 am | |
| ех да бев модератор сега тука се ќе направев delete ... и доста се карате секој има вкус, така да треба да знаете кога да престанете ...на пример сите ако беа како што треба(како мене ) немаше никој да навива за Реал и Манчестер и да го обожава тоа педерот роналдо...а и ќе заборавев секој што ќе оди на одмор во грција нема да го пуштаме назад во македонија | |
|
| |
Shadow Преживеан
Број на мислења : 106 Age : 33 Местолокација : na havai Registration date : 2009-02-04
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Саб Aвг 29, 2009 7:45 pm | |
| Хах океј... Ај да сменам тема малце. Вечна дилема: Mcdreamy / Mcsteamy Може требаше да го ставам ова во Или/Или | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Саб Aвг 29, 2009 8:39 pm | |
| АУУУУУУУУУУУУУУУУ МЕКДРИМИ...и стими не е лош...ама МЕКДРИМИ е ...мекдрими Namaste | |
|
| |
Мики Неизлечливо изгубен
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Саб Aвг 29, 2009 11:18 pm | |
| како се вика овој Мек(дрма... ) | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Саб Aвг 29, 2009 11:41 pm | |
| | |
|
| |
Мики Неизлечливо изгубен
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Нед Aвг 30, 2009 1:25 am | |
| Има Depsey што игра за Фулам(и USA) се зезам, ај доста е оф-топик на темава, нека си ги оставаат впечатоците, фановиве(иако се само 2 ) | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC Нед Aвг 30, 2009 1:40 am | |
| хехе ај ај потценувајте ја вие само серијава, ако Namaste | |
|
| |
Shadow Преживеан
Број на мислења : 106 Age : 33 Местолокација : na havai Registration date : 2009-02-04
| |
| |
LostyFox Супер модератор
| |
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Grey's Anatomy | ABC | |
| |
|
| |
| Grey's Anatomy | ABC | |
|