Македонски форум за хит-серијата Изгубени
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Македонски форум за хит-серијата Изгубени

A Macedonian forum for the best Action/Drama/Sci-Fi show on the planet Earth - LOST!

HomePortal*Latest imagesРегистрирајте сеВлез

Fringe | Fox

Go down 
3 posters
АвторПорака
Losteech
Admin
Losteech

Male
Број на мислења : 2048
Местолокација : Скопје
Registration date : 2009-01-10

Fringe | Fox Empty
ПишувањеПредмет: Fringe | Fox   Fringe | Fox I_icon_minitimeВто Сеп 01, 2009 6:01 pm

Сакавте поголем пост? Еве ви поголем пост! Smile

Најновиот хит на Џ.Џ. Абрамс, еден од креаторите на Изгубени...

FRINGE (Реса)

Fringe | Fox Fringe_intertitle
Fringe дебитираше во САД минатата година, на 9. септември на втората најгледана телевизиска мрежа во Америка - Fox. Премиерата била гледана од 9.13 милиони гледачи, а во текот на истата ќе бидат забележани огромни промени во рејтингот кој впрочем се зголемувал од минута во минута. Веќе следната епизода, по добиениот публицитет, ја следеле 13.27 милиони гледачи кои придонеле Fringe да се искачи на одличното петто место по гледаност во текот на таа недела. Како што изминувала сезоната, рејтинзите се менувале со брзина на светлината, а на крајот од истата - финалето ќе добие слична гледаност како и премиерата, привлекувајќи точно 9.2 милиони луѓе само во САД. Со ова и официјално Fringe е прогласена за најуспешната нова серија за сезоната 2008/2009, што се однесува барем до делот со рејтинзи.

Што се однесува пак до критиките, серијата претставува вистински феномен. Еден дел од критичарите не ги штедеа пофалните зборови на новиот проект на Абрамс, додека пак другиот дел од нив постојано укажуваа на фактот дека серијата очигледно има проблем со позајмување на елементи од повеќе претходни и сегашни серии, како на пример:
X-Files - поради чудните теми кои се обработуваат;
Lost - поради мистериите кои се присутни во серијата, како и музиката која е многу слична, а нормално е дека ќе биде таква кога ја изработува истиот човек;
Alias - кој ќе ја гледа ќе сфати зошто, не би сакал со спојлери да почнувам; и
Heroes - серија со која "Fringe" има огромни сличности кога станува збор за визуелните ефекти. Најголем пример е буквално украдената финта со насловот на епизодите кој и во двете серии се открива уште во првите неколку секунди... Еве еден пример од Херои, а еве едендруг од Реса.

Како и да е, едно нешто е јасно - кога ќе почнете да ја гледате "Fringe" ќе сфатите дека серијата е екстремно заразна (некаде на нивото на Изгубени) и дека не ќе можете да се откажете туку-така. Ова е според мене единствената серија покрај Lost за која можете да создавате теории и да дискутирате за истите со вашите другар(к)и.

Доколку сте човек кој обожава мистерии и научна-фантастика, Fringe е вистинската серија за Вас!!!

Премиерата на втората сезона следува на 17. септември годинава, со нов термин, во четврток во 21:00.

Што мислите Вие за серијава?
Вратете се на почетокот Go down
http://lostseries.blog.mk
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Број на мислења : 2272
Местолокација : On the misterious island
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....
Хумор : Многу има за кажување :D
Registration date : 2009-01-24

Fringe | Fox Empty
ПишувањеПредмет: Re: Fringe | Fox   Fringe | Fox I_icon_minitimeВто Сеп 01, 2009 11:41 pm

не ја загледав а планирав...така да без коментар сум Very Happy Razz

Namaste
http://lostyfox.blog.com.mk/
Lost angel
Модератор
Модератор
Lost angel

Female
Број на мислења : 320
Местолокација : on the island
Registration date : 2009-01-22

Fringe | Fox Empty
ПишувањеПредмет: Re: Fringe | Fox   Fringe | Fox I_icon_minitimeСре Сеп 02, 2009 4:19 pm

LostyFox напиша:
не ја загледав а планирав...така да без коментар сум Very Happy Razz
Me 2. Smile
http://floricienta.forumotion.com/portal.htm
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Број на мислења : 2272
Местолокација : On the misterious island
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....
Хумор : Многу има за кажување :D
Registration date : 2009-01-24

Fringe | Fox Empty
ПишувањеПредмет: Re: Fringe | Fox   Fringe | Fox I_icon_minitimeВто Сеп 08, 2009 11:31 pm

Абе имам во план неколку серии, ама ептен обврска е ако се заразиш...треба да симнуваш и тн и тн... Smile

Намасте
http://lostyfox.blog.com.mk/
Sponsored content

Fringe | Fox Empty
ПишувањеПредмет: Re: Fringe | Fox   Fringe | Fox I_icon_minitime

Fringe | Fox
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1