| Eureka | SyFy | |
|
|
Автор | Порака |
---|
Lost angel Модератор
Број на мислења : 320 Age : 35 Местолокација : on the island Registration date : 2009-01-22
| Предмет: Eureka | SyFy Чет Сеп 10, 2009 7:34 pm | |
| ЕУРЕКА е американска научно-фантастична серија, која се фокусира на еден град речиси целосно населен со генијалци. Моментално во Америка се емитува вториот дел од третата сезона, а пред два месеца беше најавено дека серијата ќе има и четврта сезона. Кај нас серијата можевте неколку пати да ја гледате на Канал 5 и 5+. Кратка содржина:Еден ден американскиот маршал Џек Картер ја вози својата ќерка Зои во Лос Анџелес, назад кај нејзината мајка од која побегнала. Расправајќи се со ќерката, тој не обраќа многу внимание на патот, па обидувајќи се да сврти за да го избегне залутаното куче, ќе ја чукне колата. Заедно одат до најблискиот град, Еурека, да побараат помош. Тоа што не го знаат е дека Еурека е се, само не обичен град. Додека чекаат да им ја поправат колата, чудни работи почнуваат да се случуваат, па Картер ќе се понуди да помогне и набрзо открива дека Еурека е таен државен проект. Речиси сите жители се научници, некои од најголемите светски умови, а Еурека е место каде што се постигнати најголемите светски достигнувања. Кога локалниот шериф ќе настрада, Картер е поставен за нов шериф на градот. Иако не е премногу среќен, тој се сели во градот на генијалците, а наскоро му се придружува и Зои. Картер, како обичен човек, кој не знае скоро ништо од науката, станува важен дел од оваа необична заедница, која ја сочинуваат научници како локалниот механичар Хенри, Нејтан, Фарго, Винсент, сопственик на локалниот ресторан, Џо, заменикот на Картер, Тагарт, стручњак за животни, Беверли, градскиот психијатар и Алисон, која е тука како врска помеѓу овој град и државата. Што мислите за серијава?
Последната промена е направена од Lost angel на Чет Сеп 10, 2009 7:38 pm. Мислењето е променето 1 пати | |
|
| |
Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
| Предмет: Re: Eureka | SyFy Чет Сеп 10, 2009 7:37 pm | |
| Како што веќе одамна мислам дека напишав во една од темиве на форумов, серијава не ја следев баш најредовно, но ми изгледаше прилично интересна на прв поглед. Имам гледано 2-3 епизоди. Инаку, неодамна ги симнав првите две сезони, така што набрзо (сигурно за зимскиот распуст) ќе ги изгледам истите па ќе кажам комплетно мислење! | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
| Предмет: Re: Eureka | SyFy Чет Сеп 10, 2009 11:04 pm | |
| ја немам гледано со ред, ама интересна е Namaste | |
|
| |
Darvel Модератор
Број на мислења : 560 Age : 37 Местолокација : Волково Хумор : Немам Registration date : 2009-01-19
| |
| |
Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
| Предмет: Re: Eureka | SyFy Пет Сеп 11, 2009 1:56 am | |
| | |
|
| |
Darvel Модератор
Број на мислења : 560 Age : 37 Местолокација : Волково Хумор : Немам Registration date : 2009-01-19
| Предмет: Re: Eureka | SyFy Пет Сеп 11, 2009 3:48 am | |
| | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
| Предмет: Re: Eureka | SyFy Саб Сеп 12, 2009 3:31 pm | |
| ЛОСТ Namaste | |
|
| |
Losteech Admin
| Предмет: Re: Eureka | SyFy Саб Сеп 12, 2009 10:37 pm | |
| | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Eureka | SyFy Саб Сеп 12, 2009 11:32 pm | |
| | |
|
| |
Darvel Модератор
| Предмет: Re: Eureka | SyFy Саб Сеп 12, 2009 11:38 pm | |
| | |
|
| |
Losteech Admin
| Предмет: Re: Eureka | SyFy Нед Сеп 13, 2009 12:15 am | |
| | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Eureka | SyFy Нед Сеп 13, 2009 1:36 pm | |
| hehehe да пишев GREY'S ANATOMY ќе ме банира Namaste | |
|
| |
Lost angel Модератор
Број на мислења : 320 Age : 35 Местолокација : on the island Registration date : 2009-01-22
| Предмет: Re: Eureka | SyFy Нед Сеп 13, 2009 1:49 pm | |
| Јас се кладам на The Big Bang Theory. Инаку, ја обожавам серијава, секоја епизода е преинтересна. Сите ликови се закон, а и паровите и тандемите се супер. Последнава епизода беше одлична, конечно се врати Taggart, а и Zane повторно се појави. | |
|
| |
Darvel Модератор
| Предмет: Re: Eureka | SyFy Нед Сеп 13, 2009 3:46 pm | |
| | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Eureka | SyFy Саб Сеп 19, 2009 2:47 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Eureka | SyFy | |
| |
|
| |
| Eureka | SyFy | |
|