Македонски форум за хит-серијата Изгубени
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Македонски форум за хит-серијата Изгубени

A Macedonian forum for the best Action/Drama/Sci-Fi show on the planet Earth - LOST!

HomePortal*Latest imagesРегистрирајте сеВлез

Raised by Another (1x10)

Go down 
5 posters
АвторПорака
Steff
Преживеан
Преживеан
Steff

Male
Број на мислења : 68
Местолокација : The Swan, The Island
Работа/Хоби : entering the numbers / playing table tennis
Хумор : anytime =)
Registration date : 2009-01-19

Raised by Another (1x10) Empty
ПишувањеПредмет: Raised by Another (1x10)   Raised by Another (1x10) I_icon_minitimeНед Јун 28, 2009 10:06 pm

Одлична епизода!!
Извонредна изведба на Емили де Равин!
Доста интересни митолошки работи се случуваат во епизодава.. така да, е една од подобрите сезонава..

Raised by Another (1x10) Normal_raised007
Што забележав?
Види бе, уште у 9-10 епизода ги убациле The Others!! мн закон.. средбата со Ethan Rom (шо уствари е анаграм за Other Man!!)

А за приказната на Клер.. интересно е да видиме дали на крај овој Малкин ќе испадне како еден од луѓето (таму со Видмор, Хокинг и др.) кои уствари (според моја теорија) ги „ставале“ луѓево на авионов... сепак сите имаат причина да бидат на Островот, и мислам дека сите се намерно „наместени“ од некој да бидат на авионот. Интересни беа зборовите на Малкин (кои беа исти ко на Хокинг кога им збореше за Флајт 316): It has to be this flight; it can’t be any other!

Други работи кои ги немав забележано:
*Во караницата помеѓу Клер и дечко и, овој спомнува дека Клер си има проблеми поради тоа што ја оставил татко и. И после она пак го спомнува него.. можно е уште од оваа епизода да имале смислено дека Џек и Клер се уствари полу-брат/сестра? Па очигледно да =)
*Во сцената кога Клер е нападната по прв пат, Итан е одма до нејзе и кога Џек вика дајте ми вода, Итан вели ОК ќе донесам... интересно.. прв пат сега приметив =)

друго шо да кажам.. интересна режија.. малце хорор елементи убацени на почетокот... а фацата на Итан и посебно на Клер на крајот е незаборавно одлична!! =))

а да.. и уште не го сфаќам до крај сонот на Клер на почеток.. шо претставуваше Џон Лок? Сајкикот? Глеаше на карти? И зашо имаше едно црно и едно бело око??!

Интересни факти:
- ова е првата епизода во која е спомнат бројот на Океаник летот (815) кој падна на Островот.
- името на оваа епизода "Raised by Another" е доста хомофонично на алтернативното име (кое продуцентите се мислеле да го постават) - "Raised by An Other"!
- Ричард Малкин го гледаме за првпат.

Цитати:

Hurley:
So, I had an idea. I'm out here looking for some psycho with Scott and Steve, right. And I'm realizing... who the hell are Scott and Steve?
-----
Hurley: We just had a little incident in the valley last night.
Shannon
: An incident?
Hurley
: Yeah. Claire, the pregnant girl, you know her. She, uh, kinda got attacked.
Shannon
: What?
Boone
: She's okay?
Hurley
: Yeah. She's a little shook up.
Shannon
: I am so not moving to the rape caves!
-----
Charlie: I had this dream once. I'm driving a bus, and my teeth start falling out. My mum is in the back, eating biscuits. Everything smells of bacon. It's weird.
-----
Charlie: [imitating Claire's diary] "Dear Diary, still on the bloody island. Today I swallowed a bug. Love, Claire."
-----
Sayid: We're not alone.
-----
Hurley: Hey, can I talk to you for a second? Yeah, I know, I already talked to you. I just really wanted to get away from him.
-----
Hurley: We got a problem. The manifest. Jack, the census. The names of everyone who survived, all 46 of us. I interviewed everyone, here, at the beach. Got their names. One of them, one of them isn't — Jack! One of them isn't in the manifest. He wasn't on the plane.

Прашања за дискусија:
- што ви се допадна најмногу во епизодата?
- дали забележавте нешто необично?
Вратете се на почетокот Go down
http://www.tra4.blog.com.mk
Мики
Неизлечливо изгубен
Неизлечливо изгубен
Мики

Male
Број на мислења : 1282
Местолокација : Велес
Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :)
Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница.
Registration date : 2009-01-21

ПишувањеПредмет: Re: Raised by Another (1x10)   Raised by Another (1x10) I_icon_minitimeНед Јун 28, 2009 10:27 pm

a цитати???
http://www.con.blog.com.mk
Steff
Преживеан
Преживеан
Steff

Male

ПишувањеПредмет: Re: Raised by Another (1x10)   Raised by Another (1x10) I_icon_minitimeНед Јун 28, 2009 10:55 pm

Мики напиша:
a цитати???
епа Лостич нема време.. па ја напишав накратко.. ако не те мрзи, пиши, па ќе ги вметнам во погорниот пост.. или па може Лостич ќе пише целосно „ривоч мислење“, па тоа ќе иде горе.. не знам =))
Losteech
Admin
Losteech

Male
Број на мислења : 2048
Местолокација : Скопје
Registration date : 2009-01-10

ПишувањеПредмет: Re: Raised by Another (1x10)   Raised by Another (1x10) I_icon_minitimeПон Јун 29, 2009 8:19 pm

Raised by Another е дефинитивно најдобрата Клер-центрична епизода, а богами и една од подобрите епизоди од првата сезона.

Интересно беше што и вториов пат откако ја гледав бев зашеметен од некои настани, кои и покрај тоа што не ги гледам за првпат, ме шокираа комплетно...имав заборавено за ова со Џон и кога го видов повторно ми идеше да повратам.

Кога веќе ги спомна двете очи...сигурно се синоним на оваа војната помеѓу доброто и злото која ни пристига во иднава сезона. Не би знаел како подруго да го објаснам тој дел од епизодата??...освен ако тој сон не бил испратен некако од непријателот на Џејкоб (бидејќи по истиот Клер започна да се однесува како луда, па беше грабната и најпосле заради сите овие настани започна и битката помеѓу преживеаните и Другите што на крајот не донесе до повикувањето на бродот, па Фроузен донки вилот итн итн) Smile

А, и патем, ми ја украде теоријата за Малкин... =))

П.С. Ќе ти пречи ако додадам цитати и интересни факти во твојов пост? scratch
http://lostseries.blog.mk
Steff
Преживеан
Преживеан
Steff

Male

ПишувањеПредмет: Re: Raised by Another (1x10)   Raised by Another (1x10) I_icon_minitimeПон Јун 29, 2009 10:13 pm

ноуп, фил фри ту ед енитинг =))

EDIT: ајде бе кај се??
или те мрзи =))
Losteech
Admin
Losteech

Male

ПишувањеПредмет: Re: Raised by Another (1x10)   Raised by Another (1x10) I_icon_minitimeСре Jул 01, 2009 1:20 am

Баш сега ги додадов! Very Happy
Иначе, еве нешто што јас забележав и мислам дека е многу возможно да е точно.

Томас САКАШЕ да остане со Клер, но му била дадена голема сума на пари од страна на Чарлс Видмор за да ја напушти!!! Ако оваа теорија ја поврземе со сликата негова која се наоѓа во канцеларијата на Видмор, сето ова добива смисла нели???

На ист начин можел да биде поткупен и Ричард Малкин...со тоа што верувам дека ако некој го поткупил - тоа не бил Чарлс, туку Елоиз која на крајот му дала инструкции на кој авион да ја испрати Клер.

По ова се поставува прашањето колку ќе биде Арон важен во иднава сезона...очигледно е дека ќе има некоја причина сево ова! Или барем така мислам. Smile
Steff
Преживеан
Преживеан
Steff

Male

ПишувањеПредмет: Re: Raised by Another (1x10)   Raised by Another (1x10) I_icon_minitimeСре Jул 01, 2009 4:11 am

Losteech напиша:
Баш сега ги додадов! Very Happy
Иначе, еве нешто што јас забележав и мислам дека е многу возможно да е точно.

Томас САКАШЕ да остане со Клер, но му била дадена голема сума на пари од страна на Чарлс Видмор за да ја напушти!!! Ако оваа теорија ја поврземе со сликата негова која се наоѓа во канцеларијата на Видмор, сето ова добива смисла нели???

На ист начин можел да биде поткупен и Ричард Малкин...со тоа што верувам дека ако некој го поткупил - тоа не бил Чарлс, туку Елоиз која на крајот му дала инструкции на кој авион да ја испрати Клер.

По ова се поставува прашањето колку ќе биде Арон важен во иднава сезона...очигледно е дека ќе има некоја причина сево ова! Или барем така мислам. Smile

е ова више ми изглеа премногу комплицирано, па дури и за Lost =))
а за тоа со сликите.. па мислам дека официјално потврдија дека сликите се слични поради тоа што се од ист уметник (во вистинскиот живот)
Losteech
Admin
Losteech

Male

ПишувањеПредмет: Re: Raised by Another (1x10)   Raised by Another (1x10) I_icon_minitimeСре Jул 01, 2009 6:41 pm

Зошто бе комплицирано, можат да го решат во еден единствен флешбек... Razz
Иначе, сакаш да кажеш дека не се работи за иста слика или што? Surprised
Мики
Неизлечливо изгубен
Неизлечливо изгубен
Мики

Male
Број на мислења : 1282
Местолокација : Велес
Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :)
Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница.
Registration date : 2009-01-21

ПишувањеПредмет: Re: Raised by Another (1x10)   Raised by Another (1x10) I_icon_minitimeСре Jул 01, 2009 7:44 pm

дај бре многу забрзавте со ривочов, неможам да ве следам, стасан сум до 6 и плус на таа немам оставено коментар...
Заклучок: Забавете малку Smile
http://www.con.blog.com.mk
Losteech
Admin
Losteech

Male

ПишувањеПредмет: Re: Raised by Another (1x10)   Raised by Another (1x10) I_icon_minitimeПет Jул 03, 2009 4:48 am

Мики напиша:
дај бре многу забрзавте со ривочов, неможам да ве следам, стасан сум до 6 и плус на таа немам оставено коментар...
Заклучок: Забавете малку Smile
Па мора за да стигнеме до јануари...иначе џабе ќе го правиме... Shocked Smile
Sawyer^^
Мега фанатик
Мега фанатик
Sawyer^^

Male
Број на мислења : 814
Местолокација : Кочани
Registration date : 2009-02-17

ПишувањеПредмет: Re: Raised by Another (1x10)   Raised by Another (1x10) I_icon_minitimeПет Jул 03, 2009 7:10 pm

Кога ги гледам овие епизоди сфаќам зошто толку ја засакавме серијата во првата сезона. Фантастична епизода, нон-стоп се одвиваше нешто интересно, а крајот со Итан стави шлаг на тортата! За Малкин, чудно ми е зошто го промени ставот. 100% е дека во своите визии го виде Островот и веројатно голем дел од тоа што ќе се случува на него. На почетокот, може виде само дека авионот ќе се урне и може претпостави дека Клер ќе умре, па не сакаше да и гата. При втората посета сигурно виде што ќе се случи на Островот, па и рече сама да го исчува детето. Па верувам дека го смени ставот само заради тоа што имаше смислено однапред како во последен миг да ја натера Клер да се качи во авионот. Малкин има некоја поврзаност со Островот, ништо чудно да се покаже дека некогаш и бил на него. Ќе испадне можеби дека многу работи тргнаа наопаку во последните две сезони затоа што Клер се раздели од Арон. Може Кристијан Шепард (Флок) намерно го направи тоа... За Томас, мислам дека не е платен од никого, едноставно типот си е тапоглавец. Smile
Losteech
Admin
Losteech

Male

ПишувањеПредмет: Re: Raised by Another (1x10)   Raised by Another (1x10) I_icon_minitimeСаб Jул 04, 2009 5:11 am

Sawyer^^ напиша:
Ќе испадне можеби дека многу работи тргнаа наопаку во последните две сезони затоа што Клер се раздели од Арон. Може Кристијан Шепард (Флок) намерно го направи тоа... За Томас, мислам дека не е платен од никого, едноставно типот си е тапоглавец. Smile
Хмм или тргнаа наопаку, или отсекогаш така и требало да биде. Малкин кажа дека парот кој требало да го чува Арон живее во Лос Анџелес, а баш се погоди и Кејт и Џек да живеат таму по враќањето дома. Wink
А за Томас, па тоа е најверојатната опција, ама никогаш не се знае. =))))
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Број на мислења : 2272
Местолокација : On the misterious island
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....
Хумор : Многу има за кажување :D
Registration date : 2009-01-24

ПишувањеПредмет: Re: Raised by Another (1x10)   Raised by Another (1x10) I_icon_minitimeВто Jул 07, 2009 6:15 pm

И ај и јас да кажам збор два Smile

Епизодава беше одлична. Хуго беше незаменлив со тоа интервјуата што ги земаше од сите. Клер беше гуска невидена. И иако сите викате дека овде започнува приказната на Клер и оваа и била најубава епизода Клер Центрична јас мислам обратно. Од овде започнува хистеричното ѕверење...мај бејби...детското однесување со сонот и зафилманото Австралиско девојче кое како некоја глупачка беше излажано.

Едно од глупсонот Томас, па од Кристијан(ако може да се каже така). Убаво и се кажа дека Арон мора да остане со неа, а таа...невр мајнд. Малкин мислам дека сепак е поткупен од некој. Прво од причина што не сакаше да оди на островот, а после веднаш го смени мислењето. Сетете се само дека Арон е нешто слично на спешл и има може да рече важна улога. Посебно во шестава сезона, откако се оддели од Кејт и ако се најде со Клер мислам дека ќе има поголема улога Smile

Друго што забележав, ништо освем дека Чарли е јако загреан за плавушава, првпат ми се чини се спомнати Стив и Скот и да тоа со очите е интересно. Дали навистина е хинт за доброто и злото или само ние така си мислиме? И да што беше финтата со Лок?

Намасте

П.С.Она за Џек и Кејт ти е јако (дека живеат во Л.А.)
http://lostyfox.blog.com.mk/
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Raised by Another (1x10)   Raised by Another (1x10) I_icon_minitime

Raised by Another (1x10)
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1