Македонски форум за хит-серијата Изгубени
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Македонски форум за хит-серијата Изгубени

A Macedonian forum for the best Action/Drama/Sci-Fi show on the planet Earth - LOST!

HomePortal*Latest imagesРегистрирајте сеВлез

Илана

Go down 
4 posters
АвторПорака
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Број на мислења : 2272
Местолокација : On the misterious island
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....
Хумор : Многу има за кажување :D
Registration date : 2009-01-24

Илана Empty
ПишувањеПредмет: Илана   Илана I_icon_minitimeВто Jул 14, 2009 3:20 pm

Име: Илана
Член на: Преживеаните од Ajira Airways Flight 316
Стаус: Жива

Илана 250px-IlanaProfile

Илана е една од мистериозните преживеаници на летот 316, од авионската компанија Аџира. Taa за себе вели дека е собирач на награди. Вработена е од фамилијата на Питер Авелино (човекот кој Саид ладнокрвно го уби на голфското игралиште во The Economist) за да го фати Саид Џара и да го однесе во Гуам. Таа е поврзана (посетена) од Џејкоб а истиот тој од неа побара некоја услуга, која таа потврди дека ќе ја изврши. На островот таа е лидер на новите преживеани а во нејзината група е исто така и Брам (познаник и послушник на Џејкоб) кој ќе и помага во водењето на групата. Позната е по тоа што го зароби пилотот Френк Лапидус и го носеше постојано бидејќи можеби тој е потенционалниот кандидат (за што кандидат немам врска), ја запали Колибата на Џејкоб, ја најде статуата (Таверет) и го најде оној кој знаеше да одговори на најзиното прашање " Што лежи во сенката на статуата". Ричард Алперт беше тој кој и одговори "Оној кој што ќе не спаси/заштити сите". Најмногу ни влезе вглава, а богами на некој и во срце Илана, кога го отвори металниот сандак, а во него лежеше безживотното тело на Џон Лок.

Прашања за дискусија поврзани со ликот:

-Што мислите каква услуга побара Џејкоб од неа?
-За што е Френк потенцијален кандидат?
-Дали таа навистина е вработена од Авелино фамилијата или пак е директен посредник на Џејкоб?
Вратете се на почетокот Go down
http://lostyfox.blog.com.mk/
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....

Илана Empty
ПишувањеПредмет: Re: Илана   Илана I_icon_minitimeВто Jул 14, 2009 3:25 pm

Дури го пишував ова ми текна една теорија.

Нели сите мораше да се вратат на островот. Меѓу нив е и Саид. Но тој не сакаше да се врати, па мораше да биде принуден или сосила однесен. Затоа Џејкоб директно се сретна со Илана (во болницата) и и ја побара услугата (да го одведе на било кој начин Саид на островот). После таа излажа дека работи за фамилијата на Питер Авелино. И видовме дека никако не сакаше да го сменат летот иако Саид и го посочи тоа (да одат со друг лет). Таа настојуваше дека мора да биде тој лет. Фактички не го убедуваше како другите што им правеа (Бен, Елоиз, Џејкоб) оваа го принуди.

Елоиз го убеди Џек, Џек ја убеди Кејт, Бен ја убеди Сан, Џејкоб го убеди Хуго и Илана го принуди Саид.

Што мислите за теоријава. Мислам дека е 90 % возможна, ако не и целосно точна.

Не заборавајте да одговарате и на прашањата!
Losteech
Admin
Losteech

Male
Број на мислења : 2048
Местолокација : Скопје
Registration date : 2009-01-10

Илана Empty
ПишувањеПредмет: Re: Илана   Илана I_icon_minitimeВто Jул 14, 2009 4:33 pm

LostyFox напиша:
Нели сите мораше да се вратат на островот. Меѓу нив е и Саид. Но тој не сакаше да се врати, па мораше да биде принуден или сосила однесен. Затоа Џејкоб директно се сретна со Илана (во болницата) и и ја побара услугата (да го одведе на било кој начин Саид на островот). После таа излажа дека работи за фамилијата на Питер Авелино. И видовме дека никако не сакаше да го сменат летот иако Саид и го посочи тоа (да одат со друг лет). Таа настојуваше дека мора да биде тој лет. Фактички не го убедуваше како другите што им правеа (Бен, Елоиз, Џејкоб) оваа го принуди.
Дефинитивно е тоа. Wink Very Happy

-Што мислите каква услуга побара Џејкоб од неа?
Прво, да го донесе Саид на Островот по секоја цена, а потоа да се осигура да го уништи планот на Флок - што и се случи откако таа го откри вистинското тело на Лок пред Ричард и Другите. Многу важно нешто: Џејкоб НЕ и рекол да го убие Флок (претпоставувам дека не смее? Или...не може?), туку само да го уништи неговиот план. Зошто? Па веројатно и Џејкоб има некаков план, самиот коментар за кандидат даден од страна на Илана е доволен за да го сфатиме тоа. Smile
-За што е Френк потенцијален кандидат?
Веројатно, само веројатно, за Џејкоб да го завземе неговото тело... pirat Ама не верувам дека е тоа!!! Shocked
-Дали таа навистина е вработена од Авелино фамилијата или пак е директен посредник на Џејкоб?
Второто. Cool
http://lostseries.blog.mk
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female

Илана Empty
ПишувањеПредмет: Re: Илана   Илана I_icon_minitimeВто Jул 14, 2009 5:55 pm

Тука сме некаде со мислењава скоро исти Smile

Намасте
Мики
Неизлечливо изгубен
Неизлечливо изгубен
Мики

Male
Број на мислења : 1282
Местолокација : Велес
Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :)
Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница.
Registration date : 2009-01-21

Илана Empty
ПишувањеПредмет: Re: Илана   Илана I_icon_minitimeВто Jул 14, 2009 8:10 pm

супер лик...
http://www.con.blog.com.mk
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female

Илана Empty
ПишувањеПредмет: Re: Илана   Илана I_icon_minitimeСре Jул 15, 2009 1:59 pm

Мики само толку?

Намасте
Sawyer^^
Мега фанатик
Мега фанатик
Sawyer^^

Male
Број на мислења : 814
Местолокација : Кочани
Registration date : 2009-02-17

Илана Empty
ПишувањеПредмет: Re: Илана   Илана I_icon_minitimeЧет Jул 16, 2009 5:10 am

- Mислам дека Џејкоб може и не побара конкретна работа од неа, туку едноставно, ја замоли да им биде „при рака“ на преживеаните од 815. Ако навистина доаѓа војна, на Џејкоб добро ќе му послужи некој што веројатно знае многу за Островот и кој очигледно го познава него лично. Илана го одведе Саид на Островот, се погрижи за телото на Лок и го предупреди Ричард. Џејкоб бездруго и ја излекувал Илана, видовме во каква состојба беше кога ја посети.

- Немам претстава, сигурно нешто во врска со војната меѓу Џејкоб и Флок.... Можеби сметаат дека Френк ќе има некаква значајна улога во целата разврска....

- Дефинитивно НЕ работи за Авелино, тоа е јасно. Мислам дека таа е директен човек на Џејкоб, според тоа е од Другите, но веројатно дејствува надвор од Островот, со оглед дека не го познаваше Ричард, само беше чула за него. А, ако не излажа, му кажа на Саид и дека не знае кој е Бен Лајнус. Тоа е помалку збунувачки, ама реков, Илана може работи директно за Џејкоб, а не како другите Други, за островските лидери (Бен во случајов)
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female

Илана Empty
ПишувањеПредмет: Re: Илана   Илана I_icon_minitimeЧет Jул 16, 2009 2:48 pm

Sawyer^^ напиша:
- Mислам дека Џејкоб може и не побара конкретна работа од неа, туку едноставно, ја замоли да им биде „при рака“ на преживеаните од 815.

Мислиш на преживеаните од Аџира 316 лет како ЛИДЕРКА или за Океаник 815 демек да разреши некои мистерии?

Намасте
Sawyer^^
Мега фанатик
Мега фанатик
Sawyer^^

Male
Број на мислења : 814
Местолокација : Кочани
Registration date : 2009-02-17

Илана Empty
ПишувањеПредмет: Re: Илана   Илана I_icon_minitimeПет Jул 17, 2009 3:46 am

LostyFox напиша:
Sawyer^^ напиша:
- Mислам дека Џејкоб може и не побара конкретна работа од неа, туку едноставно, ја замоли да им биде „при рака“ на преживеаните од 815.

Мислиш на преживеаните од Аџира 316 лет како ЛИДЕРКА или за Океаник 815 демек да разреши некои мистерии?

Намасте

На оние од 815 (главните ликови). Нели Џејкоб ги посети и ги допре сите, па тоа мора да значи нешто. Ако тие се вратат во 2008, и избие некаква војна со Флок, Илана да им помогне во смисла да им каже повеќе работи за Џејкоб, Островот и сл. Сепак, типката е многу поинформирана. Laughing
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female

Илана Empty
ПишувањеПредмет: Re: Илана   Илана I_icon_minitimeПет Jул 17, 2009 1:35 pm

ДА се согласувам со тоа дека таа знае информации како да се заштити сама а и групата, посебно сум сигурна дека Џејкоб и има кажано како да постапува во кризни ситуации.

Туку ќе велев...зошто Џејкоб остави да биде убиен ТОЛКУ ЛЕСНО ?

Да не е бессмртен па ќе оживи или воскресне? Пошто нели тој му ја дал бесмртноста на Алперт и иго поставил најверојатно за вечен советник на сите лидери... SmileОва интересно е и мистериозно Smile

Намасте и поздрав
Sponsored content

Илана Empty
ПишувањеПредмет: Re: Илана   Илана I_icon_minitime

Илана
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1