- Дали ви се допаѓа како карактер?
Па, и не го сакам баш, пред се поради односот што го имаше кон Дезмонд, но и поради убиството на Алекс.
- Кои се правилата според кои тој не може да го убие Бен и обратно - Бен не може да го убие него?
Веројатно Другите имаат некои свои закони, можеби дадени од Џејкоб. Еден од нив можеби е дека двајца лидери на групата, поранешен и сегашен, не смеат да се повредат меѓусебе. Може звучи смотано, но видовме дека има закон дека лидерот не смее да има дете надвор од Островот.
- Како успеал да стане одеднаш богат надвор од Островот?!
Самото лидерско место кај Другите изгледа носи пари и моќ. Ако ви текнува, и Бен имаше цело богатство во својата барака, плус лажни пасоши, и очигледно, свои луѓе насекаде. Па, веројатно ни на Видмор не му било тешко да стекне богатство и углед.
- Како го пронашол Островот откако бил протеран?
Можеби преку некои записи во дневникот на капетанот на Блек рок, што тој го купи на аукција?
Друго што ме интересира за Видмор е неговата улога во војната помеѓу Џејкоб и Флок. Ако за Бен знаеме веќе дека не знае ништо за тоа, не го беше ни запознал Џејкоб, за Чарлс навистина не можам да сфатам на чија страна е. Се ми се чини дека сепак знае за тој конфликт - тој лично му посочи на Лок дека доаѓа војна на Островот! Ништо чудно да се покаже дека тој е на страна на Флок, затоа што видовме дека Брам, кој е на страна на Џејкоб, му кажа на Мајлс дека е на погрешна страна кога овој беше регрутиран од Видмор. Сепак, не сум сигурен, којзнае што ќе излезе на крај...