Македонски форум за хит-серијата Изгубени
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Македонски форум за хит-серијата Изгубени

A Macedonian forum for the best Action/Drama/Sci-Fi show on the planet Earth - LOST!

HomePortal*Latest imagesРегистрирајте сеВлез

Топ пет со Дезмонд

Go down 
5 posters
АвторПорака
Losteech
Admin
Losteech

Male
Број на мислења : 2048
Местолокација : Скопје
Registration date : 2009-01-10

Топ пет со Дезмонд Empty
ПишувањеПредмет: Топ пет со Дезмонд   Топ пет со Дезмонд I_icon_minitimeПет Jул 31, 2009 8:33 pm

Дез е неминовно најомилениот поп во историјата на Холивуд. Во негова чест, еве ги (според мене) најдобрите топ пет сцени во кои тој учевствува...

1) Првата сцена од премиерата на втората сезона (Man of Science, Man of Faith)

- Одличен начин за почеток на сезона! Не верувам дека некој можел да се откаже од епизодава без да види најпрвин кој е човекот во окното. И за среќа на фановите, тоа беше Дез...

2) Дезмонд решава да се самоубие...но само за кратко! (Live Together, Die Alone)

- Ова е сцената-виновник што финалето на втората сезона сеуште го сметам за најдобро досега! Навистина преемоционален момент за Дезмонд кој конечно ни ја откри другата страна на приказната за појавувањето на светлото од окното - впрочем, нешто поради кое Лок стана уште поголем „верник“ во Островот/окното...

3) Имплозијата на окното (Live Together, Die Alone)

- Уште една сцена од незаборавното финале на втората сезона. Овојпат добропознатата „имплозивна“! Што да кажам освен... класика?

4) Дез му ја открива страшната судбина на Чарли* (Flashes Before Your Eyes)

- Секако, LOST би била само уште една обична серија без краевите на 90% од епизодите кои најчесто создаваат вистински хаосен спектар од емоции, теории и неверување во нашите мали главчиња (добро, можеби нешто понеобична од другите, ама со нив е уште нешто поПОпонеобична од другите!). Токму затоа оваа сцена е на листата. За да ве потсети дека и Дезмонд ни понуди WTF краеви. Smile

5) Телефонскиот разговор помеѓу Дезмонд и Пени (The Constant)

- И бидејќи сите новинари/блогери знаат да не потсетат по неколку пати во неделата дека „крајот го краси делото“ еве сцена која ја поддржува нивната „теорија“!!!

Прашања за дискусија:
1) Која е вашата омилена сцена со Дезмонд?
2) Дали сметате дека некоја сцена фали на листата? Ако да, која? (слободно можете да ја постирате во коментар)
Вратете се на почетокот Go down
http://lostseries.blog.mk
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Број на мислења : 2272
Местолокација : On the misterious island
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....
Хумор : Многу има за кажување :D
Registration date : 2009-01-24

Топ пет со Дезмонд Empty
ПишувањеПредмет: Re: Топ пет со Дезмонд   Топ пет со Дезмонд I_icon_minitimeНед Aвг 09, 2009 9:04 pm

Третата е најдобра Smile
http://lostyfox.blog.com.mk/
Мики
Неизлечливо изгубен
Неизлечливо изгубен
Мики

Male
Број на мислења : 1282
Местолокација : Велес
Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :)
Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница.
Registration date : 2009-01-21

Топ пет со Дезмонд Empty
ПишувањеПредмет: Re: Топ пет со Дезмонд   Топ пет со Дезмонд I_icon_minitimeПон Aвг 10, 2009 7:03 pm

дефинитивно третата за најдобра а најмногу ме трогна Smile втората Smile
http://www.con.blog.com.mk
RocknRolla
Фанатик
Фанатик
RocknRolla

Male
Број на мислења : 383
Местолокација : Skopje
Registration date : 2009-07-25

Топ пет со Дезмонд Empty
ПишувањеПредмет: Re: Топ пет со Дезмонд   Топ пет со Дезмонд I_icon_minitimeПон Aвг 10, 2009 7:36 pm

This video is not available in your country due to copyright restrictions. нешо проблеми со првото видео Very Happy

петата е нај хепи енд Very Happy а најдобра е третата Razz
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....

Топ пет со Дезмонд Empty
ПишувањеПредмет: Re: Топ пет со Дезмонд   Топ пет со Дезмонд I_icon_minitimeВто Aвг 11, 2009 3:30 am

Втората кога Дез одлепи беше драматично Smile

Намасте
Sawyer^^
Мега фанатик
Мега фанатик
Sawyer^^

Male
Број на мислења : 814
Местолокација : Кочани
Registration date : 2009-02-17

Топ пет со Дезмонд Empty
ПишувањеПредмет: Re: Топ пет со Дезмонд   Топ пет со Дезмонд I_icon_minitimeВто Aвг 11, 2009 5:16 pm

Ај да не рече ЛостиФокс дека само за Соер коментирам. Smile Добар ти е изборов на сцени, Дез е закон типче. Омилена дефинитивно ми е петтата, иако и втората и третата се закон. Инаку, за Дезмонд некако нема најави, ќе се појави ли воопшто во шестата сезона?!? Shocked
Losteech
Admin
Losteech

Male
Број на мислења : 2048
Местолокација : Скопје
Registration date : 2009-01-10

Топ пет со Дезмонд Empty
ПишувањеПредмет: Re: Топ пет со Дезмонд   Топ пет со Дезмонд I_icon_minitimeВто Aвг 11, 2009 5:19 pm

Sawyer^^ напиша:
Ај да не рече ЛостиФокс дека само за Соер коментирам. Smile Добар ти е изборов на сцени, Дез е закон типче. Омилена дефинитивно ми е петтата, иако и втората и третата се закон. Инаку, за Дезмонд некако нема најави, ќе се појави ли воопшто во шестата сезона?!? Shocked
И јас тоа се прашувам...се надевам дека ќе се врати (кој не се надева впрочем! Shocked), иако засега такви индикации нема.

Кога ќе излезат првите спојлери од снимањето ќе дознаеме сигурно. Сега можеме само да претпоставуваме... pale
http://lostseries.blog.mk
RocknRolla
Фанатик
Фанатик
RocknRolla

Male
Број на мислења : 383
Местолокација : Skopje
Registration date : 2009-07-25

Топ пет со Дезмонд Empty
ПишувањеПредмет: Re: Топ пет со Дезмонд   Топ пет со Дезмонд I_icon_minitimeВто Aвг 11, 2009 7:31 pm

ЌЕ СЕ ПОЈАВИ! Very Happy
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female

Топ пет со Дезмонд Empty
ПишувањеПредмет: Re: Топ пет со Дезмонд   Топ пет со Дезмонд I_icon_minitimeВто Aвг 11, 2009 8:19 pm

Sawyer^^ напиша:
Ај да не рече ЛостиФокс дека само за Соер коментирам.

ЛостиФокс ВЕЌЕ РЕЧЕ Razz Very Happy

Туку не ми се верува Дез да го исфрлат! Баш сега е мноооогу важен, на крајот. Да видиме зошто баш тој заглави три години САМ на островот, зошто за него не важат правилата. За него толку има мистерии колку што има за Алперт. А пошто Алперт е унапреден мислам дека и со Дез треба да се стори тоа Wink

Намасте

I LOVE DESMOND❤ I love you I love you I love you I love you
Sponsored content

Топ пет со Дезмонд Empty
ПишувањеПредмет: Re: Топ пет со Дезмонд   Топ пет со Дезмонд I_icon_minitime

Топ пет со Дезмонд
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1
 Similar topics
-
» Што мислите за Дезмонд?
» Дезмонд и неговата срцекршачка изрека!