Македонски форум за хит-серијата Изгубени
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Македонски форум за хит-серијата Изгубени

A Macedonian forum for the best Action/Drama/Sci-Fi show on the planet Earth - LOST!

HomePortal*Latest imagesРегистрирајте сеВлез

Antenna 5 Radio Network

Go down 
5 posters
АвторПорака
maestro
Модератор
Модератор
maestro

Male
Број на мислења : 248
Местолокација : Скопје
Registration date : 2009-01-20

Antenna 5 Radio Network Empty
ПишувањеПредмет: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeНед Aвг 02, 2009 7:20 pm

Значи дефинитивно закон радио. Cool

Летово ја баталив телевизијата и се повеќе го користам радиото (поточно A5 Very Happy).

Најмногу ги слушам утринските емисии што траат од 7-10 (зависи кога станувам, тоа е најчесто во 8 или 9 :s), како и Drive Time и Culture Beat од попладне. Некогаш и Чао Антена. Smile

Исто така пуштаат хитовски песни, а од оние што се вртат неделиве веќе 90% ги имам даунлодирано. Very Happy

Што мислите вие за Antenna 5?
Јас мислам дека е најдобро радио кај нас, малку иритираат гласовите на некои водители, но повеќето се ОК.
Вратете се на почетокот Go down
Losteech
Admin
Losteech

Male
Број на мислења : 2048
Registration date : 2009-01-10

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeПон Aвг 03, 2009 1:13 pm

Па нормално дека е најзакон радио. Smile

Сите други од нив крадат и тоа веќе станува досадно. Овие момци (добро де, и девојки) јас ги слушам откако знам за себе... Омилени емисии инаку ми се: Antenna 5 Hit Parade (топ 30), Love songs и (ако и тоа се смета) powerplay-oт што го пуштаат преку цела недела, зашто речиси секогаш и го погодуваат (за мој вкус). Very Happy
http://lostseries.blog.mk
RocknRolla
Фанатик
Фанатик
RocknRolla

Male
Број на мислења : 383
Местолокација : Skopje
Registration date : 2009-07-25

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeПон Aвг 03, 2009 7:57 pm

Одлично радио, дефинитивно...
Ама, според мене најдобро радио кај нас, е Сити радио и Метрополис, а после доаѓа Антена 5...
maestro
Модератор
Модератор
maestro

Male

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeПон Aвг 03, 2009 9:18 pm

Мене Сити и Метрополис ми се допаѓаат, но во глобала не се ништо посебно. Сити е копија на Антена 5 btw.

Она што ми се допаѓа на Антена е што кога ги слушам (особено на мобилен) имаат толку кристален и квалитетен звук, неспоредливо со ниту едно друго радио.

Исто така имаат и доста препознатливи шпици... WHAT TIME IS IT?!?!?! Laughing
RocknRolla
Фанатик
Фанатик
RocknRolla

Male

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeПон Aвг 03, 2009 10:02 pm

maestro напиша:
Мене Сити и Метрополис ми се допаѓаат, но во глобала не се ништо посебно. Сити е копија на Антена 5 btw.

Она што ми се допаѓа на Антена е што кога ги слушам (особено на мобилен) имаат толку кристален и квалитетен звук, неспоредливо со ниту едно друго радио.

хехе добро им е тоа да...

Него зошто мислиш дека сити е копија на антена?
Веќе подолго време ги слушам и двете радио станици, и не сум приметил нешто од сити да е копија од нешто на антена...

А, да... И еднаш бев на една планина (ич не ми текнува каде бев ама мислам дека во Кочани), и таму сити фаќаше одлично, за разлика од антена каде шуштеше сигналот (и не фаќаше ниту една друга радио станица).
Знам дека ништо не значи ова последното, и не е мерило за тоа кое радио е подобро, туку само си кажувам онака дека веќе се спомна Very Happy
maestro
Модератор
Модератор
maestro

Male

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeПон Aвг 03, 2009 10:27 pm

RocknRolla напиша:

хехе добро им е тоа да...

Него зошто мислиш дека сити е копија на антена?
Веќе подолго време ги слушам и двете радио станици, и не сум приметил нешто од сити да е копија од нешто на антена...

А, да... И еднаш бев на една планина (ич не ми текнува каде бев ама мислам дека во Кочани), и таму сити фаќаше одлично, за разлика од антена каде шуштеше сигналот (и не фаќаше ниту една друга радио станица).
Знам дека ништо не значи ова последното, и не е мерило за тоа кое радио е подобро, туку само си кажувам онака дека веќе се спомна Very Happy

Зошто Антена 5 прва го воведе CHR форматот на радио кај нас, а Сити некако како да го ископира тој концепт. Добро, има разлика во музиката што ја пуштаат, ама во суштина концептите на емисиите се исти. А исто и доста кадар на Антена им го земаа. Wink
Дури и Радио 2 очајно се обидува да биде Антена. Evil or Very Mad

Инаку во Кочани сигурно не си можела да фатиш Сити, тоа е локално скопско радио. Wink
RocknRolla
Фанатик
Фанатик
RocknRolla

Male

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeПон Aвг 03, 2009 10:38 pm

хмммм...
Прво машко сум Razz
А за CHR форматот, се повеќе и повеќе се употребува, и неможеме да кажеме на крајот дека сите се копии на антена 5, зашто не се ни тие првите на светов кои го вовеле тоа...

maestro напиша:
Инаку во Кочани сигурно не си можела да фатиш Сити, тоа е локално скопско радио. Wink
Е како беше сеа... Smile
maestro
Модератор
Модератор
maestro

Male

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeПон Aвг 03, 2009 10:59 pm

RocknRolla напиша:
хмммм...
Прво машко сум Razz
А за CHR форматот, се повеќе и повеќе се употребува, и неможеме да кажеме на крајот дека сите се копии на антена 5, зашто не се ни тие првите на светов кои го вовеле тоа...

1. Леле извини, набрзинка го пишував постот па не приметив која глупост сум ја лупнал. affraid Инаку знаев дека си машко, пошто од лево имаш знакче Antenna 5 Radio Network Icon_gender_male. Laughing

За другото: CHR е мислам формат со кој се контролира колку и каква музика се пушта.

Сити ја копира Антена во однос на сличните емисии и тоа што интонацијата и зборувањето на водителите е на ужасно слично ниво (башка како што кажав Сити има доста кадар од Антена).

Ама ОК, барем успешна копија се. За разлика од Радио 2 која ставила современа музика со застарени водители. Rolling Eyes
RocknRolla
Фанатик
Фанатик
RocknRolla

Male

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeВто Aвг 04, 2009 2:41 am

“Drake“ Smile
хехе за последното се сложувам потполно.
за тоа горе нема везе уживај, и јас имам правено слични грешки...
и за CHR... нели е ова тоа што мислеше
http://en.wikipedia.org/wiki/Contemporary_hit_radio
јас лично незнам ова како идело кај нас, па после тоа што ми го пиша претпоставив дека антена први го вовеле а после и сити... ама изглеа не сме се разбрале Razz
Losteech
Admin
Losteech

Male

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeВто Aвг 04, 2009 10:37 pm

maestro напиша:

Имаш право и за едново, и за другово. Smile Првово го имам посебно приметено на АјПодот, погласно е и од моите песни со 360 битрати... Wink

Што се однесува до Сити и Метрополис, не знам, за мене не се ништо посебно затоа што ги сметам за обична копија на концептот на Антена 5 (како што веќе рече Маестро!)
RocknRolla
Фанатик
Фанатик
RocknRolla

Male

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeСре Aвг 05, 2009 4:53 am

хмммм, да во право сте за звукот...
можеби и во другово сте во право (дека сити и метрополис се копии), ама мислам дека за да бидат копии на антена,(и општо, само оригиналот може да има копија) треба претходно антена да го има измислено копираното дело, концепт...

дискусијава нема крај на некој начин, само се трупаат исти мислења, така што најубаво би било да се остави место за други верни слушатели на овие две/три радио станици...
Losteech
Admin
Losteech

Male

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeСре Aвг 05, 2009 10:05 pm

Е да, секој си го брани „своето“ хехе. =))
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Број на мислења : 2272
Местолокација : On the misterious island
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....
Хумор : Многу има за кажување :D
Registration date : 2009-01-24

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeЧет Aвг 06, 2009 6:06 pm

Антена 5 е најдоброто радио и нема дискусија иако гледам вие сте го затупиле малку и одвај дочитав Wink Smile

Најдобра музика, најдобри емисии иако во последно време ГО ПРЕТЕРУВААТ ВО ГЛОБАЛНИ РАМКИ со рекламите (вип, ти мобајл,отекоа веќе Sad )

Намасте
http://lostyfox.blog.com.mk/
Losteech
Admin
Losteech

Male

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeЧет Aвг 06, 2009 10:12 pm

Рекламите се само одраз на квалитетот! Razz
Мики
Неизлечливо изгубен
Неизлечливо изгубен
Мики

Male
Број на мислења : 1282
Местолокација : Велес
Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :)
Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница.
Registration date : 2009-01-21

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeЧет Aвг 06, 2009 10:49 pm

ма добри се сите три радиа(ваљда така е радио во множина) што ги наброавте, инаку најчесто го слушам спортското радио 90,3...
http://www.con.blog.com.mk
RocknRolla
Фанатик
Фанатик
RocknRolla

Male

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeЧет Aвг 06, 2009 11:09 pm

Мики напиша:
ма добри се сите три радиа(ваљда така е радио во множина) што ги наброавте, инаку најчесто го слушам спортското радио 90,3...

радио станици? Razz

спортско радио е исто така супер, и тоа ми е меморирано на телефон (на четворка ми е) Very Happy
Мики
Неизлечливо изгубен
Неизлечливо изгубен
Мики

Male
Број на мислења : 1282
Местолокација : Велес
Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :)
Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница.
Registration date : 2009-01-21

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeПет Aвг 07, 2009 12:46 am

RocknRolla напиша:
Мики напиша:

радио станици? Razz

спортско радио е исто така супер, и тоа ми е меморирано на телефон (на четворка ми е) Very Happy
ех мн долго е ова радио станици Smile
http://www.con.blog.com.mk
maestro
Модератор
Модератор
maestro

Male

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeПет Aвг 07, 2009 1:05 am

LostyFox напиша:

Најдобра музика, најдобри емисии иако во последно време ГО ПРЕТЕРУВААТ ВО ГЛОБАЛНИ РАМКИ со рекламите (вип, ти мобајл,отекоа веќе Sad )

Намасте

Кога слушам Антена и кога се префрлувам да слушнам што има на Сити, абе секогаш, ама буквално секогаш налетувам на реклами. affraid
Инаку Антена дава реклами онака кежуал, повеќе ме нервира комерцијалноста на обични шпици и емисии (Cosmofon Точно Време, Germanos Power Play, Viva Хитови на неделата...) Mad.
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeПет Aвг 07, 2009 8:29 pm

Ахам, ОК Smile

А може едно прашање! Кој е типов на сликава ? Од она да не ееее, како беше бе...Призн Брејк? Wink

Намасте
RocknRolla
Фанатик
Фанатик
RocknRolla

Male

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeПет Aвг 07, 2009 8:36 pm

типот на сликата е од призн брејк, а исто така и од блејд тринити (дрејк), а се вика Dominic Purcell Very Happy
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitimeПет Aвг 07, 2009 11:55 pm

ептен ми боди очи, како тиква е во главана затоа прашав и ете погодив, знаев дека го имам видено во затворската серија Smile

Намасте
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Antenna 5 Radio Network   Antenna 5 Radio Network I_icon_minitime

Antenna 5 Radio Network
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1