Македонски форум за хит-серијата Изгубени
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Македонски форум за хит-серијата Изгубени

A Macedonian forum for the best Action/Drama/Sci-Fi show on the planet Earth - LOST!

HomePortal*Latest imagesРегистрирајте сеВлез

Топ пет со Фарадеј

Go down 
4 posters
АвторПорака
Losteech
Admin
Losteech

Male
Број на мислења : 2048
Местолокација : Скопје
Registration date : 2009-01-10

Топ пет со Фарадеј Empty
ПишувањеПредмет: Топ пет со Фарадеј   Топ пет со Фарадеј I_icon_minitimeПет Aвг 07, 2009 6:12 am

Ова се моите омилени пет сцени во кои го гледаме „лудиот физичар“...

1) Запознавањето со Ден (The Beginning of the End/Confirmed Dead)

- Премиерата на четвртата сезона можеби не беше на нивото на претходните премиери, но ако ништо барем засекогаш ќе остане запаметена по првото појавување на Фарадеј. Појаснување: во овој клип се измонтирани и ставени заедно, последната сцена од премиерата и првата сцена од Confirmed Dead.

2) Експериментот на Фарадеј (The Economist)

- Ова е една од малкуте сцени во LOST кои морав да ги изгледам повеќе од три пати за да ги разберам комплетно. Она што е интересно е дека по само две епизоди (по настаните во The Constant и „шетањето“ на свеста на Дез од 1996та до 2004та), сценава доби вистинска смисла и значење, откако конечно сфативме што по ѓаволите експериментирал Даниел!

3) Дезмонд го посетува Даниел во Оксфорд (The Constant)

- И повторно извонредната епизода "The Constant" влегува во овој (тесен) избор на топ пет сцени! Едноставно ќе направев грев ако не ја постирав сценава. Не само што истава беше клучна околу разврската во епизодата (започна да се отклопува мистеријата околу „разбудаленоста“ на нашиот омилен Дезмонд), туку тука за првпат сценаристите ни дадоа хинт за мајката на Фарадеј - преку името на глушецот (Елоиз). Ова е уште еден показател дека сценаристите веќе ја имале испланирано петтата сезона додека ја правеле четвртата! Или...само сакале да испаднат смешни, па затоа одлучиле да ја именуваат Хокинг според името на глушецот. Smile

4) „Плочата врти повторно...но, песната не е онаа која ја посакуваме“ (LaFleur)

- Фарадеј, скршен по смртта на Шарлот...една од најтажните, а истовремено и најдобри сцени од петтата сезона. Се’ уште не ми се верува дека Џереми Дејвис не доби ЕМИ номинација...и покрај тоа што тој заслужуваше такво нешто најмногу оваа сезона!

5) Збогувањето со Ден (The Variable)

- Конечно дојдовме и до крајот на ова четврто издание на топ пет сцените, денеска посветени на Фарадеј... Симболично или не, самите заклучете, но ова издание го започнавме со првата, а го завршивме со последната сцена во која настапи Даниел. Тажна е секоја смрт, било да е вистинска, или филмска. Тажна е и оваа... Патем, ова е, без сомнение, еден од најшокирачките моменти во историјата на серијата. Никој, дури ни тие кои читаат спојлери, не очекуваше Ден да биде убиен ладнокрвно од страна на својата мајка од минатото!!!

Прашања за дискусија:

1) Која е вашата омилена сцена со Даниел?
2) Дали сметате дека некоја сцена фали на листата? Ако да, која?
Вратете се на почетокот Go down
http://lostseries.blog.mk
Мики
Неизлечливо изгубен
Неизлечливо изгубен
Мики

Male
Број на мислења : 1282
Местолокација : Велес
Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :)
Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница.
Registration date : 2009-01-21

Топ пет со Фарадеј Empty
ПишувањеПредмет: Re: Топ пет со Фарадеј   Топ пет со Фарадеј I_icon_minitimeПет Aвг 07, 2009 1:32 pm

јас би ја додал средбата со ченг...во епизода...
http://www.con.blog.com.mk
Losteech
Admin
Losteech

Male
Број на мислења : 2048
Местолокација : Скопје
Registration date : 2009-01-10

Топ пет со Фарадеј Empty
ПишувањеПредмет: Re: Топ пет со Фарадеј   Топ пет со Фарадеј I_icon_minitimeПет Aвг 07, 2009 4:18 pm

Мики напиша:
јас би ја додал средбата со ченг...во епизода...
Сцената не ја вклучив во изборот затоа што во неа во фокусот повеќе е Ченг. Се обидов да ја најдам онаа сцена во која тој настан го гледаме од перспективата на Фарадеј (од The Variable) но ја немаше и на крај баталив. Sad
http://lostseries.blog.mk
Мики
Неизлечливо изгубен
Неизлечливо изгубен
Мики

Male
Број на мислења : 1282
Местолокација : Велес
Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :)
Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница.
Registration date : 2009-01-21

Топ пет со Фарадеј Empty
ПишувањеПредмет: Re: Топ пет со Фарадеј   Топ пет со Фарадеј I_icon_minitimeПет Aвг 07, 2009 5:49 pm

епа за таа ти зборев...во 14
http://www.con.blog.com.mk
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Број на мислења : 2272
Местолокација : On the misterious island
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....
Хумор : Многу има за кажување :D
Registration date : 2009-01-24

Топ пет со Фарадеј Empty
ПишувањеПредмет: Re: Топ пет со Фарадеј   Топ пет со Фарадеј I_icon_minitimeПон Aвг 10, 2009 1:13 pm

Е да, таа е закон сцена а јас овојпат ја избирам последнава! Wink

Намасте
http://lostyfox.blog.com.mk/
Sawyer^^
Мега фанатик
Мега фанатик
Sawyer^^

Male
Број на мислења : 814
Местолокација : Кочани
Registration date : 2009-02-17

Топ пет со Фарадеј Empty
ПишувањеПредмет: Re: Топ пет со Фарадеј   Топ пет со Фарадеј I_icon_minitimeВто Aвг 11, 2009 5:22 pm

Пред четвртата сезона, кога ги гледав трејлерите мислев дека Фарадеј ќе биде некој негативен лик, човек за матни работи на Видмор. Smile Кога испадна „мрднат“ научник. Very Happy Добри сцени, и на мене ми текнува само на онаа со Ченг дека би можела да влезе во овој избор.
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....

Топ пет со Фарадеј Empty
ПишувањеПредмет: Re: Топ пет со Фарадеј   Топ пет со Фарадеј I_icon_minitimeВто Aвг 11, 2009 8:21 pm

Sawyer

Ти текнува кога појде да им соопшти на Соер, Џин, Кејт и компанија само што се врати од Ен Арбор дека што било поминало не важи? Wink

Соер: Дали е уште луд?
Мајлс: На уште повисоко ниво Wink

А Соер го пречека со хелоу Уизард Wink

Намасте
Sawyer^^
Мега фанатик
Мега фанатик
Sawyer^^

Male
Број на мислења : 814
Местолокација : Кочани
Registration date : 2009-02-17

Топ пет со Фарадеј Empty
ПишувањеПредмет: Re: Топ пет со Фарадеј   Топ пет со Фарадеј I_icon_minitimeСре Aвг 12, 2009 3:52 am

А да, таа беше ЗАКОН сцена! Се згазив од смеење кога ја гледав. Laughing

Sawyer: You're mother is an Other? Razz Smile

И кога рече Фарадеј дека мајка му е Ели што ја виделе во 50-тите, Харли го стави „капакот“: You, guys, were in the 50s? Fonzey times? Very Happy Very Happy Very Happy
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female

Топ пет со Фарадеј Empty
ПишувањеПредмет: Re: Топ пет со Фарадеј   Топ пет со Фарадеј I_icon_minitimeЧет Aвг 13, 2009 2:24 am

хахахха да хуго....фонзи тајмс Smile Wink

А ко го праша ДАЛИ ПРДНАЛ МАЈЛС? хахахахха

и овај му вика можи да е од твоите сендвичи Smile Wink

ЗАБЕГАНИ СЕ ДВАЈЦАТА Wink

Намасте
Sponsored content

Топ пет со Фарадеј Empty
ПишувањеПредмет: Re: Топ пет со Фарадеј   Топ пет со Фарадеј I_icon_minitime

Топ пет со Фарадеј