Македонски форум за хит-серијата Изгубени
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Македонски форум за хит-серијата Изгубени

A Macedonian forum for the best Action/Drama/Sci-Fi show on the planet Earth - LOST!

HomePortal*Latest imagesРегистрирајте сеВлез

Everybody Hates Hugo (2x04)

Go down 
5 posters
АвторПорака
Losteech
Admin
Losteech

Male
Број на мислења : 2048
Местолокација : Скопје
Registration date : 2009-01-10

Everybody Hates Hugo (2x04) Empty
ПишувањеПредмет: Everybody Hates Hugo (2x04)   Everybody Hates Hugo (2x04) I_icon_minitimeПон Aвг 24, 2009 7:25 am

Everybody Hates Hugo (на македонски: „Сите го мразат Хуго“) е четвртата епизода од втората сезона на Изгубени и 29та од почетокот на серијата.

Кратка содржина
Харли се плаши неговата нова работа да не го направи најнепопуларниот човек на Островот. Соер, Џин и Мајкл дознаваат дека луѓето од чија страна се заробени се всушност преживеани од задната секција на авионот. Клер го наоѓа шишето со пораки од сплавот, поради што таа и Сан ќе помислат на најлошото. Истражувањето на Саид во окното ќе предизвика сомнежи.
Everybody Hates Hugo (2x04) 800px-2x04_Hurley
Епизода која засекогаш ќе ја паметам. Everybody Hates Hugo можеби не е епизода за која ќе се зборува и по крајот на серијата, но е дефинитивно тип на епизода која ќе ви го разубави светот, барем додека ја гледате. Гледано од страната на фановите, „Сите го мразат Хуго“ не донесе премногу возбудувања и новости, но ако се ставиме во позиција на сценаристи, оваа епизода е вистинско ремек-дело преку кое уште еднаш се потврдува широкиот спектар на разбирања помеѓу сценаристите на LOST - кои овојпат ја користат Социологијата како формула за освојување на гледачите.

Немаше момент кој ми беше банален, но ако морам да издвојам, најдобар би бил откритието дека Бернард е НАВИСТИНА жив. Се сеќавам дека кога за првпат ја гледав оваа епизода бев навистина трогнат поради завршницата... Исто така, епизодава може слободно да се пофали и со најсмешните цитати (претежно дело на Чарли) во досегашниве две сезони кои ги гледаме повторно заедно.

Нешта кои ги забележав
Коментарот на Саид во врска со подземната просторија и од окното преку која со Џек се обидуваа да пробијат до Инцидентната соба:- „Последен пат кога сум слушнал оволку бетон да бил фрлен врз земја е во Чернобил“.
Во Чернобил несреќата била предизвикана откако нуклеарниот реактор број четири експлодирал по што била ослободена огромна радиоактивна енергија. Во епизодата "The Incident" Џулиет ќе ја активира нуклеарната бомба Jughead.

Знаете кон што целам зар не? Ова е веќе третиот доказ од вторава сезона за постоењето на WHH теоријата...

Интересни факти
- Лицето на Волт може да биде забележано на млеко тетрапакот од кој пие Харли за време на неговиот сон. Над него има известување дека „исчезнал“!
- Ова е првата епизода во која ја гледаме станицата „Стрела“ (Arrow)
- Ова е исто така единствена епизода во која настапуваат сите главни ликови од втората сезона.

Цитатите од епизодава можете да ги прочитате на следниов линк.

Прашања за дискусија
- Која Харли-центрична епизода е подобра:
Everybody Hates Hugo или Numbers?
Everybody Hates Hugo или Dave?
Everybody Hates Hugo или The Beginning of the End?
Everybody Hates Hugo или The Lie?
- Која е вашата омилена сцена од епизодата?
- Дали забележавте нешто необично?
- Кој ви е омилен цитат?
- Како би ја оцениле епизодата според трите критериуми:

1) Флешбек;
2) Приказна;
3) Митологија?

Мој рејтинг
Приказна (на Островот): 8
Митологија: 6.5
Флешбек: 7

Оцена: 7.25

Навистина ми е жал што епизодава не понуди повеќе акциски моменти, да беше таков случајот, оценава ќе беше барем за едно скалило повисока...
Вратете се на почетокот Go down
http://lostseries.blog.mk
IceMan
Преживеан
Преживеан
IceMan

Male
Број на мислења : 85
Местолокација : DHARMA
Работа/Хоби : Gledanje Lost :D
Registration date : 2009-05-25

ПишувањеПредмет: Re: Everybody Hates Hugo (2x04)   Everybody Hates Hugo (2x04) I_icon_minitimeПон Aвг 24, 2009 10:32 am

Everybody Loves Hugo
Steff
Преживеан
Преживеан
Steff

Male
Број на мислења : 68
Местолокација : The Swan, The Island
Работа/Хоби : entering the numbers / playing table tennis
Хумор : anytime =)
Registration date : 2009-01-19

ПишувањеПредмет: Re: Everybody Hates Hugo (2x04)   Everybody Hates Hugo (2x04) I_icon_minitimeСре Aвг 26, 2009 4:49 pm

па добро.. Хуго епизода.. интересна, ама ништо не се случува.. мн добри цитати (од Соер, Ана Лусија и Чарли).. ама единственото „митолошко“ нешто што го забележав е коментарот на Саид.. да, се потврдува теоријата WHH.. ама интересно беше како Саид рече "...they poured the concrete..." или нешо слично.. а најверојатно баш тој и Џек го забетонирале тој дел од станицата =))

а за тоа со Волт на млекото.. секогаш имав слушано за тој истер ег, ама никогаш го немав приметено.. ни сега не го приметив, ама од кога прочитав тука, ја пуштив епизодата пак и конечно го видов =)) не знам што би можело да значи, ама сепак интересен истер ег =)

и да.. последната сцена (со Бернард) е стварно добра и гаѓа емоционално =)
http://www.tra4.blog.com.mk
Losteech
Admin
Losteech

Male

ПишувањеПредмет: Re: Everybody Hates Hugo (2x04)   Everybody Hates Hugo (2x04) I_icon_minitimeЧет Aвг 27, 2009 4:53 am

IceMan напиша:
Everybody Loves Hugo
cheers

Steff напиша:
па добро.. Хуго епизода.. интересна, ама ништо не се случува.. мн добри цитати (од Соер, Ана Лусија и Чарли).. ама единственото „митолошко“ нешто што го забележав е коментарот на Саид.. да, се потврдува теоријата WHH.. ама интересно беше како Саид рече "...they poured the concrete..." или нешо слично.. а најверојатно баш тој и Џек го забетонирале тој дел од станицата =))
Да, можеби ништо посебно не се случи, ама епизодава остава огромен впечаток бидејќи е навистина топла...ако ме разбираш што сакам да кажам. Wink

Мислиш дека баш тие го покриле со бетон?? Јас се сомневам во тоа. Razz
Цитат :
а за тоа со Волт на млекото.. секогаш имав слушано за тој истер ег, ама никогаш го немав приметено.. ни сега не го приметив, ама од кога прочитав тука, ја пуштив епизодата пак и конечно го видов =)) не знам што би можело да значи, ама сепак интересен истер ег =)
Јас не ни знаев дека имало ваков истер ег воопшто, ама ододма ја забележав сликата на Волт на млекото. Мислам, ми истера очи натписот "MISSING", не знам како ти не си успеал да го видиш?? Rolling Eyes Very Happy
Цитат :
и да.. последната сцена (со Бернард) е стварно добра и гаѓа емоционално =)
Да, се сеќавам кога првпат ја гледав епизодава, речиси и да заплакав на крајот. No
Мики
Неизлечливо изгубен
Неизлечливо изгубен
Мики

Male
Број на мислења : 1282
Местолокација : Велес
Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :)
Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница.
Registration date : 2009-01-21

ПишувањеПредмет: Re: Everybody Hates Hugo (2x04)   Everybody Hates Hugo (2x04) I_icon_minitimeЧет Aвг 27, 2009 8:50 pm

Ana Lucia: When i say run, you run, i say stop you stop, i say Jump, what will y say
Sawyer: i say you first

Very Happy Smile Very Happy Smile
http://www.con.blog.com.mk
Sawyer^^
Мега фанатик
Мега фанатик
Sawyer^^

Male
Број на мислења : 814
Местолокација : Кочани
Registration date : 2009-02-17

ПишувањеПредмет: Re: Everybody Hates Hugo (2x04)   Everybody Hates Hugo (2x04) I_icon_minitimeВто Сеп 01, 2009 4:21 am

Пријатно ме изненади оваа епизода. Иако не е LOST класика, сепак е вредна за гледање. Харли е закон лик, IceMan убаво кажа, не верувам дека има фан што не го сака Хуго. Very Happy Флешбекот е доста добар, штета што така испадна она со другар му (од кај им текна само да го изберат она типче, прав контраст на Харли е Razz ) . Пополека ги запознаваме преживеаните од задниот дел на авионот, а дефинитивно најубава работа е кога дознавме дека Бернард е жив и дека Роуз не се надевала попусто. Плус имавме уште еден емотивен музички крај.

За сцените во хечот, навистина имаше огромни хинтови за Инцидентот. И јас се согласувам дека се потврдува теоријата WHH со ова, и дека Џулс го предизвика Инцидентот со активирањето на бомбата. Имаше и потврда за електромагнетизмот во овој дел од Островот, преку сцената со ланчето на Џек. Smile

Епизодава, мора да спомнам, имаше многу закон цитати, пред се од Соер. И уште нешто многу значајно - ја видовме Кејт во бањарка!!! Wink Razz
Losteech
Admin
Losteech

Male

ПишувањеПредмет: Re: Everybody Hates Hugo (2x04)   Everybody Hates Hugo (2x04) I_icon_minitimeВто Сеп 01, 2009 6:11 pm

Sawyer^^ напиша:
Епизодава, мора да спомнам, имаше многу закон цитати, пред се од Соер. И уште нешто многу значајно - ја видовме Кејт во бањарка!!! Wink Razz
Хаха тоа е најважно! =)))
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Everybody Hates Hugo (2x04)   Everybody Hates Hugo (2x04) I_icon_minitime

Everybody Hates Hugo (2x04)
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1