Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
Предмет: Drive Shaft Чет Aвг 27, 2009 3:54 am
Се чувствувам засрамен што досега не ми текнало да посветам ниту една тема на „групата“ во која членуваше за жал сега веќе мртвиот Чарли Пејс - Drive Shaft (Погонско Вратило)
Знам дека некој од Вас ќе се најде за доволно паметен да ни посочи дека групава не е вистинска, па затоа предупредувам уште сега дека сите сме свесни за тоа.
Еве ја единствената песна од групата која имавме можност да ја чуеме во Изгубени.
Малце ме нервира што се едни исти стихови се вртат постојано, но во секој случај мелодијата е доста заразна!
А, еве и уште една, кратка песна која имавме можност да ја слушнеме за кратко во епизодата Fire+Water од втората сезона. Помеѓу фановите беше позната под повеќе имиња: Saved, Charlie's Song и Fire and Water.
Во чест на Чарли групата "The Bangkok Five" се нафатила да изработи своја комплетна верзија од оваа песна, па еве ја и таа во прилог!
Инаку, целосната верзија на "You All Everybody" е достапна за симнување на следниов линк.
Која од овие две песни Ви е омилена?
LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
Предмет: Re: Drive Shaft Чет Aвг 27, 2009 8:52 am
првата и интересно што ти текнало за темава
Namaste
Shadow Преживеан
Број на мислења : 106 Age : 33 Местолокација : na havai Registration date : 2009-02-04
Предмет: Re: Drive Shaft Пет Aвг 28, 2009 2:49 am
Стварно е добра темава. Ги имам глеано клиповиве и стварно се изненадив коа видов дека некој се нафатил да ја доврши песната на Чарли. А иначе и 2те песни се убави. Ми текнува во прва сезона коа ја слушав You All Everybody неможев да ја извадам од глава и за првпат знаев цел текст на песна зашо цело време едно исто се врти
LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
Предмет: Re: Drive Shaft Саб Aвг 29, 2009 12:21 am
hahhaha се едно исто инаку многу добра е сцената кога прв пат ќе ја слушнат со братму песната на радио
Namaste
Shadow Преживеан
Број на мислења : 106 Age : 33 Местолокација : na havai Registration date : 2009-02-04
Предмет: Re: Drive Shaft Саб Aвг 29, 2009 2:58 am
Даа во Greatest Hits беше тоа. Мене многу ми е смешна онаа сценана коа снимаат реклама и пеат You All Everybutties.
Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
Предмет: Re: Drive Shaft Саб Aвг 29, 2009 3:14 am
Леле да, многу смешна сцена беше таа хахахахаха! =))) Единствен момент кој вредеше во таа епизода...
Инаку и јас порано многу ја слушав You All Everybody и покрај тоа што во песната се вртат едни те исти зборови.
LostyFox Супер модератор
Предмет: Re: Drive Shaft Саб Aвг 29, 2009 2:45 pm
хахаха да сценава е ептен смешна, посебно тоа дрогираното бебе на лиам мислам