Македонски форум за хит-серијата Изгубени A Macedonian forum for the best Action/Drama/Sci-Fi show on the planet Earth - LOST! |
|
| Californication | |
| | Автор | Порака |
---|
LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
| Предмет: Californication Чет Сеп 03, 2009 7:07 pm | |
| Californication е Американска Тв серија (драма, комедија) која што премиерно се прикажа на 13 Август на Showtime во 2007та година. Создадена е од Тоm Kapinos. Главната улога ја игра Дејвид Духовни (детективот од X-Files, Fox Mulder). Во серијата го претставува романсиерот, Хенк Муди кој веќе е пропаднат писател. Додека тој живеел во Њу Јорк било се ОК. Имал жена, дете, работа, пари, но кога решава да се пресели во Калифорнија се тргнува наопаку. Се скарува со својата жена (невенчана) Керен и на суд ја губи ќеркаси Бека. Серијата е номинирана за повеќе загради а неколку има и освоено од кои, ЕДНА престижна ЕМИ награда (номинирана за уште 2) и ЕДНА награда ЗЛАТЕН ГЛОБУС (номинирана за уште 3). Досега има поминато две сезони, а третата веќе се снима. Датумот за премиерата на третата сезона е 27 Септември,2009 година. Погледнете ја, нема да зажалите! | |
| | | Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
| Предмет: Re: Californication Чет Сеп 03, 2009 9:33 pm | |
| Многу луда серија, ја изгледав прва сезона, а втора се’ уште не, но ќе биде наскоро и тоа... | |
| | | LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
| Предмет: Re: Californication Чет Сеп 03, 2009 11:23 pm | |
| | |
| | | Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
| Предмет: Re: Californication Пет Сеп 04, 2009 12:46 am | |
| Најмногу ми се допадна епизодата кога Хенк водеше љубов со една забарка ли, не ми текнува, важно беше професија која овој ја изпародизира пред неа, за да на крајот двајцата да завршат заедно в кревет (типично за Муди).
Нормално, ова не е најсмешниот дел, смешниот дел е кога ќе бидат начекани на дело од поранешната жена на Хенк и нејзиниот свршеник, по што со цел да си го покрие половиот орган, Хенк ќе ја зеде сликата од ѕидот и во истовреме ќе исповрати на неа, баш во моментот кога овие двајцава ќе влезат во собата. =)))
И колку што се сеќавам цртежот беше нацртан од вереникот на Карен.
Многу јака сцена, нема што. =))) | |
| Предмет: Re: Californication Пет Сеп 04, 2009 3:59 am | |
| - Losteech напиша:
- Најмногу ми се допадна епизодата кога Хенк водеше љубов со една забарка ли, не ми текнува, важно беше професија која овој ја изпародизира пред неа, за да на крајот двајцата да завршат заедно в кревет (типично за Муди).
Нормално, ова не е најсмешниот дел, смешниот дел е кога ќе бидат начекани на дело од поранешната жена на Хенк и нејзиниот свршеник, по што со цел да си го покрие половиот орган, Хенк ќе ја зеде сликата од ѕидот и во истовреме ќе исповрати на неа, баш во моментот кога овие двајцава ќе влезат во собата. =)))
И колку што се сеќавам цртежот беше нацртан од вереникот на Карен.
Многу јака сцена, нема што. =))) таа сцена е најјака. абе покриен е со сликата, а повратеното е од кај страната на неговото тело и не се гледа, и кога ќе влезат овие во брзанњето ќе ја сврти сликата и ќе тече тоа по сликата плус креветот е на вереникот на Керен, Бил Намасте | |
| | | Lost angel Модератор
Број на мислења : 320 Age : 35 Местолокација : on the island Registration date : 2009-01-22
| Предмет: Re: Californication Пон Ное 23, 2009 1:16 pm | |
| За тие што не знаат (ако има такви ), серијава скоро почна да се прикажува на SkyNet и на B92. | |
| Предмет: Re: Californication Чет Ное 26, 2009 2:50 am | |
| на б92 видов дека почнала...мислам дека втора сезона је даваат, а на скај нет појма немам ни дека почнала ни која сезона е Си ја симнувам од нет јас...инаку третата најновата сезона тече во Америка Намасте | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: Californication | |
| |
| | | | Californication | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|