Последната сезона од „Изгубени“ започнува на почетокот на 2010, по успешно пет-годишно „претстојување“ на ТВ екраните. Како сега веќе легендарната серија ќе се збогува со своите гледачи?
Мајкл Емерсон не убедува дека последните неколку епизоди ќе бидат експлозивни. „Ние веќе снимивме две епизоди и тие можат лесно да ве доведат во заблуда,“ изјави ѕвездата, која ја игра улогата на антагонистот Бен Линус. „Јас сакам комплициран и темен крај. Сакам да биде наменет за возразни луѓе и сакам сите откако ќе го изгледаат финалето да си кажат ’уф’!“
Емерсон, кој минатата вечер беше на "Family Guy" забавата во очи на Еми наградите, во Авалон, Холивуд, заедно со неговата жена
Кери Престон (од "
True Blood"), е повторно номиниран во категоријата за најдобар спореден актер од драма-серија и оваа година. Како тој ја прима номинацијата?
„Ова е трета година во која сум номиниран за мојата улога во Изгубени и сега веќе почнувам да си ’правам бајрам’ на мозокот,“ вели тој. „Можеби оваа година ако престанам да ја посакувам наградата конечно ќе ми припадне.“
Што мислите Вие - дали оваа година Мајкл Емерсон ќе добие конечно ЕМИ награда!?