Македонски форум за хит-серијата Изгубени
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Македонски форум за хит-серијата Изгубени

A Macedonian forum for the best Action/Drama/Sci-Fi show on the planet Earth - LOST!

HomePortal*Latest imagesРегистрирајте сеВлез

S.O.S. (2x19)

Go down 
2 posters
АвторПорака
Losteech
Admin
Losteech

Male
Број на мислења : 2048
Местолокација : Скопје
Registration date : 2009-01-10

S.O.S. (2x19) Empty
ПишувањеПредмет: S.O.S. (2x19)   S.O.S. (2x19) I_icon_minitimeНед Окт 04, 2009 11:48 pm

S.O.S. (на македонски: „Спасете ги нашите души“) е деветнаесеттата епизода од втората сезона и единствена Роуз/Бернард центрична од серијата.

Кратка содржина

Откако Бернард ќе се обиде да ги натера преживеаните да размислуваат за спасување, Роуз започнува да се сомнева дека тој им дава лажна надеж. Во окното, Џек одлучува да дојде и да ја премине линијата за да им понуди на Другите размена: Хенри Гејл за Волт.
S.O.S. (2x19) 2x19_jack
Според мене одлична character-based епизода, во која секој голем фан на Изгубени би требало да ужива гледајќи ја. Иако се работи за тотално неважна епизода, сепак, ставањето на овие два прилично занимливи лика (Роуз и Бернард) во главниот фокус за мене беше очекуван и одличен потег, колку за да се смират страстите пред последните четири возбудливи и, пред се, шокирачки епизоди од оваа сезона.

Крајот исто така е феноменален, и може да се каже дека со него започнува токму тоа што сите ние го очекувавме со нетрпение - РАСПЛЕТОТ на настаните!!!

Омилено откритие: Роуз имала рак!!!

Прашања за дискусија
- Која е вашата омилена сцена од епизодата?
- Дали забележавте нешто необично?
- Кој ви е омилен цитат?
- Како би ја оцениле епизодата според трите критериуми:

1) Флешбек;
2) Приказна;
3) Митологија?

Мој рејтинг
Приказна (на Островот): 7
Митологија: 5.5
Флешбек: 6

Оцена: 6.15
Вратете се на почетокот Go down
http://lostseries.blog.mk
Sawyer^^
Мега фанатик
Мега фанатик
Sawyer^^

Male
Број на мислења : 814
Местолокација : Кочани
Registration date : 2009-02-17

S.O.S. (2x19) Empty
ПишувањеПредмет: Re: S.O.S. (2x19)   S.O.S. (2x19) I_icon_minitimeПон Окт 12, 2009 7:05 pm

Точно, добро е што посветија епизода на Бернард и Роуз. Разбравме нешто повеќе за нив, ем не испуштија да внесат мал шок во приказната, ракот на Роуз. Уште еднаш видовме дека Островот има лекувачки дејства. Мислам дека Џејкоб има врска со тоа, веќе видовме дека тој го спаси Лок од смрт кога падна од зградата, и тоа само со еден допир. Интересно ќе беше во The Incident да ни прикажеа сцена каде Џејкоб „случајно“ ја допира Роуз. Smile

Друго нешто поважно и немаше, освен враќањето на Мајкл, што сепак е сетап момент за тоа што следи. Smile
Losteech
Admin
Losteech

Male
Број на мислења : 2048
Местолокација : Скопје
Registration date : 2009-01-10

S.O.S. (2x19) Empty
ПишувањеПредмет: Re: S.O.S. (2x19)   S.O.S. (2x19) I_icon_minitimeПон Окт 12, 2009 8:51 pm

Sawyer^^ напиша:
Мислам дека Џејкоб има врска со тоа, веќе видовме дека тој го спаси Лок од смрт кога падна од зградата, и тоа само со еден допир. Интересно ќе беше во The Incident да ни прикажеа сцена каде Џејкоб „случајно“ ја допира Роуз. S.O.S. (2x19) Icon_smile
Многу возможно...можеби во следната епизода посветена на него ќе видиме такво нешто. Wink
http://lostseries.blog.mk
Sponsored content

S.O.S. (2x19) Empty
ПишувањеПредмет: Re: S.O.S. (2x19)   S.O.S. (2x19) I_icon_minitime

S.O.S. (2x19)
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1