Македонски форум за хит-серијата Изгубени A Macedonian forum for the best Action/Drama/Sci-Fi show on the planet Earth - LOST! |
|
| He walks amongst us, but he's not one of us | |
| | Автор | Порака |
---|
Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
| Предмет: He walks amongst us, but he's not one of us Саб Дек 12, 2009 10:46 pm | |
| Не постојат сомнежи дека " Stranger in a Strange Land" е една од најдосадните, ако не и најдосадната епизода од Изгубени досега снимена. Почнувајќи од самиот флешбек, во кој сценаристите (попусто) се обидоа да не заинтригираат со романсата помеѓу Џек и Ачара, па се до настаните на Островот кои постојано се вртеа во место и генерално беа очекувани... Не верувам дека некој воопшто и помислуваше оти Џулиет ќе биде смртно казнета од Другите. Веќе цели осум епизоди ги бевме поминале со овие веќе не толку мистериозни луѓе, па ни беше јасно уште однапред дека тие и не се баш нецивилизирани за да сторат такво нешто, па макар истото и да е заслужено (како во случајот со Џулс). Меѓутоа, вчера откако повторно ја изгледав оваа епизода по вторпат, едно нешто ме изненади. Фамозната тетоважа на Џек, која ја сметав за комплетно „утнат“ рекламен трик на ABC (кои со недели ја рекламираа оваа епизода баш заради таа тетоважа!) конечно доби смисла, по цели две сезони од првото официјално прикажување на гореспоменатата епизода. He walks amongst us, BUT HE'S NOT ONE OF US!!! (или, на македонски:- Тој е помеѓу нас, но не е еден од нас!) Бинго! Имајќи го в предвид она што се случи со Џон Лок, чие тело беше „искорумпирано“ од страна на непријателот на Џејкоб, дали можеме со право да очекуваме нешто слично да се случи и со телото на Џек!? Дали е некогашниот лидер на Изгубените, всушност, замената за Џејкоб!??? Што мислите за оваа теорија? Според мене фактот дека тетоважата беше до толку рекламирана од страна на телевизијата оди во прилог на приложеново. Истовремено, потајно верувам дека на крајот ќе испадне дека и оваа сега-засега непотребна епизода ќе испадне и те како важна за расплетот во серијата... Можеби, само можеби, и не бадијала го дознавме значењето на тетоважата на Џек!!? | |
| | | LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
| Предмет: Re: He walks amongst us, but he's not one of us Нед Дек 13, 2009 1:27 am | |
| Важна е Намасте | |
| | | Sawyer^^ Мега фанатик
Број на мислења : 814 Age : 36 Местолокација : Кочани Registration date : 2009-02-17
| Предмет: Re: He walks amongst us, but he's not one of us Нед Дек 13, 2009 9:17 pm | |
| Не знам за ова, сепак таа епизода не ми изгледа многу важна, иако во оваа серија ништо не се знае. Баш пред два дена ја гледав пак епизодата. Мислам дека Ачара го напиша тоа зашто Џек беше странец, а таа нели не смее да тетовира странци. Затоа и Џек изеде ќотек. А кога Изабел кажа што значи, мене не ми изгледаше воопшто важно. Во тој момент Џек беше заробеник на Другите, и тетоважата имаше симболика зашто тој „беше меѓу Другите, но не е еден од нив“. Така и сега ја сфаќам тетоважата, само како симболика за таа епизода. Ќе видиме дали грешам, и дали ќе испадне нешто поважно од тоа. | |
| | | Мики Неизлечливо изгубен
Број на мислења : 1282 Age : 30 Местолокација : Велес Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :) Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница. Registration date : 2009-01-21
| Предмет: Re: He walks amongst us, but he's not one of us Нед Дек 13, 2009 10:42 pm | |
| како што пишав веќе, се согласувам со оваа теорија | |
| | | Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
| Предмет: Re: He walks amongst us, but he's not one of us Сре Дек 16, 2009 12:12 am | |
| - Sawyer^^ напиша:
- Не знам за ова, сепак таа епизода не ми изгледа многу важна, иако во оваа серија ништо не се знае. Баш пред два дена ја гледав пак епизодата. Мислам дека Ачара го напиша тоа зашто Џек беше странец, а таа нели не смее да тетовира странци. Затоа и Џек изеде ќотек. А кога Изабел кажа што значи, мене не ми изгледаше воопшто важно. Во тој момент Џек беше заробеник на Другите, и тетоважата имаше симболика зашто тој „беше меѓу Другите, но не е еден од нив“. Така и сега ја сфаќам тетоважата, само како симболика за таа епизода. Ќе видиме дали грешам, и дали ќе испадне нешто поважно од тоа.
Хммм, а нели ја забележа ироничната насмевка на фацата на Изабел? Нели ти падна малце чудно тоа? Или i'm looking too much into it, а? | |
| | | Sawyer^^ Мега фанатик
Број на мислења : 814 Age : 36 Местолокација : Кочани Registration date : 2009-02-17
| Предмет: Re: He walks amongst us, but he's not one of us Сре Дек 16, 2009 2:11 am | |
| Не знам, сепак не очекувам да обрнат внимание на тетоважите во последната сезона. Иако, до сега многу работи испаднаа важни, а не изгледаа така. Ама, мислам дека ако тетоважата беше важна, до сега ќе ни дадеа барем некој друг доказ за тоа.
Инаку, со другиот дел од твојата теорија, дека Џек може да стане замена на Џејкоб, се согласувам. Џек сепак може да се каже дека е главен лик во серијата, па нема да ме чуди ако биде еден од клучните луѓе на кои Џејкоб ќе смета во конечната пресметка со Флок. На крај, мислам дека Џек ќе остане на Островот, како некој вид лидер на Другите (и на тие што ќе останат таму). | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: He walks amongst us, but he's not one of us | |
| |
| | | | He walks amongst us, but he's not one of us | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|