Македонски форум за хит-серијата Изгубени
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Македонски форум за хит-серијата Изгубени

A Macedonian forum for the best Action/Drama/Sci-Fi show on the planet Earth - LOST!

HomePortal*Latest imagesРегистрирајте сеВлез

Изгубени без Џек?

Go down 
4 posters
АвторПорака
Losteech
Admin
Losteech

Male
Број на мислења : 2048
Местолокација : Скопје
Registration date : 2009-01-10

Изгубени без Џек? Empty
ПишувањеПредмет: Изгубени без Џек?   Изгубени без Џек? I_icon_minitimeНед Јун 21, 2009 6:27 am

Знам дека има многу анти-Џек фанови низ лостосферата, па од таа причина ја постирам и темава.

Се чини дека во последно време се’ повеќе и повеќе некои таканаречени фанатици го „сатанизираат“ ликот и делото на помладиот Шепард во секоја можна прилика. Досега имав многу интересни интеракции со фанови на Lost низ светов и, барем како фан на Џек, најмногу ми сметаа разговорите од типот на „Џек сакс“, „Џек е досаден, Џек е оваков, Џек е онаков“. Можеби сум пристрасен во моментот, но едно нешто според мене е факт: без Џек, во Изгубени би немало динамика. Едноставно, секоја сезона, ако не целосно, на крајот мора да помине во знакот на овој лик! Секогаш и секаде тој е во главниот фокус.

Затоа, Ве прашувам: дали Изгубени би биле тоа што се без Џек...или не? Rolling Eyes За мене одговорот е кристално јасен! А за Вас?
Вратете се на почетокот Go down
http://lostseries.blog.mk
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Број на мислења : 2272
Местолокација : On the misterious island
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....
Хумор : Многу има за кажување :D
Registration date : 2009-01-24

Изгубени без Џек? Empty
ПишувањеПредмет: Re: Изгубени без Џек?   Изгубени без Џек? I_icon_minitimeПон Јун 22, 2009 1:01 am

Па се знае, како фан на Џек, нормално дека меговиот лик го поддржувам најмногу. Всушност мое мислење а богами и факт е дека Џек е најзастапен во целата приказна, има најмногу негови центрични епизоди и најмногу минути поминал во шоуто.

Карактерот во секоја сезона според мене ги влечеше конците...почнуваќи од првата кога ги спасува на плажата, втората во окното и кога мрчеше дека што побрзо треба да заминат, третата на Хидра островот и четвртата во која мислам дека имаше најважна улога, во петтава беше малку засенет од Лок, Соер и Бен но како што и самиот актер изјавува не е секогаш најважно да си во центарот на вниманието.

За крај НЕМА ЏЕК НЕМА ИЗГУБЕНИ Wink

Намасте
http://lostyfox.blog.com.mk/
maestro
Модератор
Модератор
maestro

Male
Број на мислења : 248
Местолокација : Скопје
Registration date : 2009-01-20

Изгубени без Џек? Empty
ПишувањеПредмет: Re: Изгубени без Џек?   Изгубени без Џек? I_icon_minitimeПон Јун 22, 2009 1:23 am

Изгубени без Џек е како компјутер без монитор. Smile
Сериозно, иако ептен малку беше застапен во последната сезона, нешто ми вели дека во него се крие најголем дел од мистеријата.
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....

Изгубени без Џек? Empty
ПишувањеПредмет: Re: Изгубени без Џек?   Изгубени без Џек? I_icon_minitimeПон Јун 22, 2009 10:35 pm

Маестро си беше и си остана најдобар Smile и ќе биде тоа се подразбира Wink

Намасте
Sawyer^^
Мега фанатик
Мега фанатик
Sawyer^^

Male
Број на мислења : 814
Местолокација : Кочани
Registration date : 2009-02-17

Изгубени без Џек? Empty
ПишувањеПредмет: Re: Изгубени без Џек?   Изгубени без Џек? I_icon_minitimeВто Јун 23, 2009 4:08 am

Без разлика што не ми баш омилен лик, признавам дека без него стварно не би можел да ја замислам серијата. Во петтата сезона сепак и не беше многу важен. Како и да е, на крај сигурно главното што ќе се случува ќе биде поврзано со него.
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female

Изгубени без Џек? Empty
ПишувањеПредмет: Re: Изгубени без Џек?   Изгубени без Џек? I_icon_minitimeВто Јун 23, 2009 4:37 pm

(Sawyer)
Џек нависитна е еден од побитните, можеби и најбитните ликови, но јас мислам дека кој и да било лик, да исчезне од серијата нема да ни биде сеедно. На пример еве и Бен да го снема и Лок би било многу глупо... Smile

Намасте
Sawyer^^
Мега фанатик
Мега фанатик
Sawyer^^

Male
Број на мислења : 814
Местолокација : Кочани
Registration date : 2009-02-17

Изгубени без Џек? Empty
ПишувањеПредмет: Re: Изгубени без Џек?   Изгубени без Џек? I_icon_minitimeВто Јун 23, 2009 8:45 pm

LostyFox напиша:
(Sawyer)
Џек нависитна е еден од побитните, можеби и најбитните ликови, но јас мислам дека кој и да било лик, да исчезне од серијата нема да ни биде сеедно. На пример еве и Бен да го снема и Лок би било многу глупо... Smile

Намасте

Точно! Веќе ептен се навикнавме на сите ликови, па било кој да умре ќе ни биде криво. Ако Лок е навистина мртов, ќе биде помалку „празно“ без него.
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female

Изгубени без Џек? Empty
ПишувањеПредмет: Re: Изгубени без Џек?   Изгубени без Џек? I_icon_minitimeВто Јун 23, 2009 11:51 pm

Jaс мислам дека самата серија си го прави своето Smile Сета е многу поврзана и неможеш да бидеш фан само на еден лик, како во некои други серии. Мислам јас сум фан на Џек, но не гледам само Џек да ми биде во центарот на вниманието во серијата...туку сите, зошто ваква серија без основните ликови, Кејт, Соер, Бен, Саид, Лок и сите други не би била ВАКВА!

Намасте
Sponsored content

Изгубени без Џек? Empty
ПишувањеПредмет: Re: Изгубени без Џек?   Изгубени без Џек? I_icon_minitime

Изгубени без Џек?
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1
 Similar topics
-