| Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) | |
|
+4Sawyer^^ Losteech Darvel maestro 8 posters |
|
Тип за натпреварот | Македонија победник | | 13% | [ 1 ] | Шпанија победник | | 63% | [ 5 ] | Нерешено | | 24% | [ 2 ] |
| Општо гласови : 8 | | Poll closed |
|
Автор | Порака |
---|
maestro Модератор
Број на мислења : 248 Age : 30 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-20
| Предмет: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Нед Aвг 02, 2009 7:11 pm | |
| На 12.8 на нашиот главен стадион, засилен со новата северна трибина ќе гостува Шпаннија. Поводот за пријателскиот меч е 100 години од првиот одигран фудбалкси натпревар во Македонија, а најавено е дека Шпанија ќе гостува во фул состав. Што мислите, како ќе биде на „Градски“? Победа, пораз или нерешено? Набавивте ли карти или како и многу луѓе останавте со празни џебови поради одредени скандали? Нејасно е и дали ќе има ТВ-пренос, ама се шушка дека сепак Сител ќе го дава натпреварот. | |
|
| |
Darvel Модератор
Број на мислења : 560 Age : 37 Местолокација : Волково Хумор : Немам Registration date : 2009-01-19
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Пон Aвг 03, 2009 4:47 am | |
| Би се преправал дека сум оптимист, ама не сум љубител на лицемерие... Би било убаво ако не се засрамиме... Убави пасови, голови, магија на теренот... А слушнав и Македонија ќе игра. Не можев да одолеам... | |
|
| |
Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Пон Aвг 03, 2009 1:08 pm | |
| | |
|
| |
Sawyer^^ Мега фанатик
Број на мислења : 814 Age : 36 Местолокација : Кочани Registration date : 2009-02-17
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Пон Aвг 03, 2009 6:46 pm | |
| Гласав за нерешено. Ај може оти е пријателска, и плус наш јубилеј, ќе ни попуштат едно реми. Инаку, баш денеска ми ја донесоа картата, после „судни маки“. Тука во Кочани за еден час беа продадени сите карти што беа пуштени тука! | |
|
| |
Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Вто Aвг 04, 2009 1:01 am | |
| | |
|
| |
maestro Модератор
Број на мислења : 248 Age : 30 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-20
| |
| |
maestro Модератор
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Вто Aвг 04, 2009 8:54 pm | |
| Новости.
Неофицијално се зборува дека полицијата ги нашла препродавачите и ги зела картите од нив. Наводно ги вратила на билетарниците и има уште нешто од картите во продажба. Колку е ова точно - не знам. | |
|
| |
Losteech Admin
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Сре Aвг 05, 2009 10:08 pm | |
| - maestro напиша:
- Новости.
Неофицијално се зборува дека полицијата ги нашла препродавачите и ги зела картите од нив. Наводно ги вратила на билетарниците и има уште нешто од картите во продажба. Колку е ова точно - не знам. Е браво, после 10 дена ги фатиле... | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Чет Aвг 06, 2009 5:59 pm | |
| Јас не следам фудбал и имам кажано милион пати дека тоа е најглупавиот спорт НО, игра МАКЕДОНИЈА така да ако има на ТВ и ако сум во можност ќе гледам Гласав за Шпанија, сепак сум реална Намасте | |
|
| |
Мики Неизлечливо изгубен
Број на мислења : 1282 Age : 30 Местолокација : Велес Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :) Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница. Registration date : 2009-01-21
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Пет Aвг 07, 2009 12:58 am | |
| требаше да одам на градски но пу брее се е политизирано...али ако ќе има денови...инаку гласав за нерешно, стварно сакам да биде наша победа(Како и секој македонец, читај: не бугарски пасошолизач) но играме со европски првак ало....им посакувам се најдобро на момците и барем да ни приредат добра забава и едни 2:2 како оние со англија во Саутемтон | |
|
| |
Lost angel Модератор
Број на мислења : 320 Age : 35 Местолокација : on the island Registration date : 2009-01-22
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Пет Aвг 07, 2009 1:04 am | |
| - Losteech напиша:
- Само не ми е јасно каде отидоа 30те илјади карти за еден и пол ден?!
И мене исто. Јас прво планирав да одам со другарка ми, затоа што најчесто одиме заедно, но ќе оди во Охрид, па решивме дома сите заедно да одиме и плус тетка ми, ама не бевме тука кога се продаваа картите, а другарот на татко ми, кој не се интересира за фудбал, заборавил да купи карти. Најдовме некои врски за 2 карти, за мене и татко ми, ама не е тоа тоа, а и уште не е 100% сигурно и не знам за која трибина ќе бидат. Баш се нервирам што направија вака со картиве. Се надевам дека ќе пуштат уште карти ден-два пред натпреварот. Што се однесува до анкетава, нема да победиме, ама може ќе ни попуштат за нерешено, којзнае. | |
|
| |
Losteech Admin
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Пет Aвг 07, 2009 6:23 am | |
| - LostyFox напиша:
- Јас не следам фудбал и имам кажано милион пати дека тоа е најглупавиот спорт
Фудбалот не е спорт, фудбалот е магија. - Цитат :
- НО, игра МАКЕДОНИЈА така да ако има на ТВ и ако сум во можност ќе гледам
Се’ уште не се знае дали ќе има на ТВ... Ама така треба сепак (да се бодри репрезентацијата)! - Мики напиша:
- требаше да одам на градски но пу брее се е политизирано...
Не верувам во тоа што го објавија на А1, дека Владата си поделила 8000 карти во „ресорните министерства“. Тоа е апсурдно. Владата е онаа која инвестираше во стадионот. Како истата таа Влада ќе си ги врати парите, ако ги раздава туку-така билетите. Значи, верувам да земале 1-2 илјади карти, ама 8 - нема шанса. - Lost angel напиша:
- Се надевам дека ќе пуштат уште карти ден-два пред натпреварот.
Што се однесува до анкетава, нема да победиме, ама може ќе ни попуштат за нерешено, којзнае. И јас се надевам на тоа... Ама не сум ептен оптимист искрено. Дури и да ги продаваат на еден ден пред натпреварот или покасно/порано ќе бидат многу поскапени...и веројатно на диво! Инаку слушнав дека билетите не биле нумерирани (немало напишано каде треба да се седне) туку само била напишана трибината на која треба да влезеш. Тоа им е навистина огромен пропуст...на тој начин секој може да си направи фалсификат и да го препродава како оригинален билетот. Не дека тоа не може да се случи и ако се нумерирани билетите, ама вака, уште поголема е веројатноста за такви нешта. П.С. Ејнџел, ти барем имаш карти! | |
|
| |
maestro Модератор
| |
| |
Lost angel Модератор
Број на мислења : 320 Age : 35 Местолокација : on the island Registration date : 2009-01-22
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Пет Aвг 07, 2009 2:30 pm | |
| - Losteech напиша:
- Инаку слушнав дека билетите не биле нумерирани (немало напишано каде треба да се седне) туку само била напишана трибината на која треба да влезеш. Тоа им е навистина огромен пропуст...на тој начин секој може да си направи фалсификат и да го препродава како оригинален билетот. Не дека тоа не може да се случи и ако се нумерирани билетите, ама вака, уште поголема е веројатноста за такви нешта.
Е да, тоа сакав исто да кажам. Многу глупо направиле што не ги нумерирале картите. И за фалсификативе и што мора да дојдеш многу порано за да најдеш добро место. Ај, јас сум навикната, ама татко ми не е. Кога одам со него, секогаш доаѓаме точно пред да почне натпреварот, а со другарка ми сме таму кога ги отвараат вратите. - Losteech напиша:
- П.С. Ејнџел, ти барем имаш карти!
Имам, ама додека не ги држам во рака, исто како да ги немам, затоа што многу не верувам во најдениве "врски". | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Пет Aвг 07, 2009 8:25 pm | |
| Aјде бе ќе го има на ТВ 100 посто Намасте | |
|
| |
maestro Модератор
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Саб Aвг 08, 2009 12:33 am | |
| Сега се збори дека натпреварот ќе се дава на МТВ и дека таму веќе почнале реклами. | |
|
| |
Losteech Admin
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Саб Aвг 08, 2009 4:26 am | |
| - maestro напиша:
- Сега се збори дека натпреварот ќе се дава на МТВ и дека таму веќе почнале реклами.
Подобро на МТВ, отколку никаде. | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Нед Aвг 09, 2009 3:33 am | |
| А што има врска не која ТВ ќе го даваат? Намасте | |
|
| |
Losteech Admin
| |
| |
RocknRolla Фанатик
Број на мислења : 383 Age : 33 Местолокација : Skopje Registration date : 2009-07-25
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Пон Aвг 10, 2009 6:01 pm | |
| Зарем само јас гласав за МАКЕДОНИЈА ццц и они биле патриоти. | |
|
| |
Losteech Admin
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Пон Aвг 10, 2009 6:21 pm | |
| - RocknRolla напиша:
- Зарем само јас гласав за МАКЕДОНИЈА
ццц и они биле патриоти. Хехе па ние сме повеќе патриоти од тебе. Замисли цела Македонија да очекува нашите да победат. На тој начин фудбалерите ќе си помислат, епа можеме бе ние! и ќе изгубат како и по обичај. А вака ќе треба да се докажуваат пред јавноста и затоа ќе прикажат неверојатна игра. Си направив филмче мало, хехе. =) | |
|
| |
RocknRolla Фанатик
Број на мислења : 383 Age : 33 Местолокација : Skopje Registration date : 2009-07-25
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Пон Aвг 10, 2009 6:29 pm | |
| хехе не да си напраи, ама ај нека биде... знам само дека ќе има добар натпревар. а за патриотизам... хммм... не верувам дека има поголем патриот од мене на форумов (или можеби има?) | |
|
| |
Мики Неизлечливо изгубен
Број на мислења : 1282 Age : 30 Местолокација : Велес Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :) Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница. Registration date : 2009-01-21
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Пон Aвг 10, 2009 6:38 pm | |
| дај боже да нема добар натпревар, само ние да тепаме инаку јака ви испадна оваа форава со влезниците, кој купи влезници го жалам | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Вто Aвг 11, 2009 3:38 am | |
| Да му се придружам на мики....хехеххе арно дечки што не зедовте билети, инаку ќе рипавте и вие по покриви за да ги смените Туку рокенрола пишал дека е најголем патриот и поставил прашање дали има поголем од него. ИМА! Јас. и ова не од инает него онака. Ама знаеш што е зезнато, што патриотизмот не се определува по ова ЈАС, туку по тоа што имаш направено Намасте и поздрав до сите | |
|
| |
RocknRolla Фанатик
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) Вто Aвг 11, 2009 10:37 am | |
| "патриотизмот не се определува по ова ЈАС, туку по тоа што имаш направено" е тука си во право (и не реков дека СУМ најголем патриот, туку дека претпоставувам дека сум најголем, затоа и си пишав во заграда дека можеби има...) само онака ако имате време ѕирнете ми го каналот на ју туб https://www.youtube.com/user/iivviiccaосвен фејворитс, друго се е македонско | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) | |
| |
|
| |
| Македонија - Шпанија (12.8.2009 - Арена Филип II Македонски) | |
|