Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
Предмет: FlashForward | ABC Чет Aвг 27, 2009 3:19 am
За нешто помалку од еден месец конечно ќе имаме можност да го погледнеме Пилотот од најочекуваната нова серија во новата американска сезона - FlashForward. Оние кои ме следат и на форумов, но и на блогот, сигурно знаат дека од поодамна стискам палци за серијава...
Најпрвин, веројатно како и секој поголем фан на Lost, ме привлече насловот за да прогуглам за што серија (ќе) се работи. Првичните информации кои ги прочитав на Википедија, како и на другите сајтови за серии од типот на TV.com ме сецнаа за момент бидејќи на прв поглед изгледаа (и се’ уште изгледаат!) прилично возбудливи - целата светска популација се онесвестува за 2 минути и 17 секунди - и притоа ја гледа иднината. Додатно нешто кое ме натера да ги следам новостите околу "FF" беше и придружувањето на Соња Вогер (Пени од Изгубени) во екипата, која ќе игра една од трите главни улоги!
Само неколку месеци подоцна, пред одржувањето на Comic Con 09, на интернет се расшири гласина според која и Доминик Монањан, актерот кој е најдобро познат по улогите во LOST (каде што го играше покојниот Чарли) и во The Lord of the Rings (Мери), ќе и се придружи на екипата, нешто кое кога за првпат го прочитав не поверував, но на крајот испадна дека било точно.
Верувам дека овие работи кои ги напишав тука доволно ве „размрдаа“. Којзнае, според сите најави, FlashForward можеби ќе испадне новата Lost!!!
Еве го трејлерот:
Инаку, серијава е базирана според новелата на Роберт Џ. Соер...ете уште една минорна коинциденција со Изгубени!
Уште точно 29 дена до премиерата...and counting...
Последната промена е направена од Losteech на Саб Сеп 26, 2009 2:30 am. Мислењето е променето 2 пати.
LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
Предмет: Re: FlashForward | ABC Чет Aвг 27, 2009 9:44 am
нема да биде новата лост во секој случај, но ќе гледам да ја симнам
Darvel Модератор
Број на мислења : 560 Age : 37 Местолокација : Волково Хумор : Немам Registration date : 2009-01-19
Што му фали бе на концептот, баш си одговара со серијата!
Не знам, некако ми е Lame, и неоригинален... :?
Мики Неизлечливо изгубен
Број на мислења : 1282 Age : 30 Местолокација : Велес Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :) Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница. Registration date : 2009-01-21
Реков веќе, планирам да почнам да ја гледам серијава, па ќе видам колку ќе ми се бендиса и дали ќе ја гледам редовно. А за нова LOST тешко малку, сепак како LOST тешко се раѓа серија.
Shadow Преживеан
Број на мислења : 106 Age : 33 Местолокација : na havai Registration date : 2009-02-04
Предмет: Re: FlashForward | ABC Пет Aвг 28, 2009 3:20 am
Ја осеќам дека ќе ми се свиѓа серијава...
LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
Број на мислења : 1282 Age : 30 Местолокација : Велес Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :) Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница. Registration date : 2009-01-21
трејлерот е закон, само се плашам да не остане само на трејлерот(пу пу...не дај боже )
LostyFox Супер модератор
Би рекол 4/5 оценка. Очекував повеќе, но крајот е ветувачки! Потсетува на некој начин на Lost, но не е до толку мистериозна. Барем сега-засега. Едвај чекам да видам што ќе се одвива во следните епизоди...
LostyFox Супер модератор
само ти ја гледаше или има и други? Јас веќе знаете симнував Грејс па оваа не ја симнав, ќе гледам да ја спуштам викендов, па ќе кажам и јас мислење
Намасте
Мики Неизлечливо изгубен
Ја гледав денес премиерата. Ветува дека ќе биде добра серија. Почетокот искрено ме потсети малку на пилотот на Lost. Но, како што кажа Лостич не понуди толкава мистерија. Во секој случај, ми се допадна пилотот па сега за сега ќе продолжам да ја следам.
Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
Моја препорака до сите кои се’ уште не ја гледале серијава е да ја гледаат што поскоро. Ова е дефинитивно најдобрата нова серија од сезонава.
Sawyer^^ напиша:
Ја гледав денес премиерата. Ветува дека ќе биде добра серија. Почетокот искрено ме потсети малку на пилотот на Lost. Но, како што кажа Лостич не понуди толкава мистерија. Во секој случај, ми се допадна пилотот па сега за сега ќе продолжам да ја следам.
Мислам дека најголемиот проблем на пилотов беше тоа што го одолговлекуваа премногу. Не требаше одма да почнат хронолошки да ги редат работите, конфузниот старт на серијата мислам дека требаше да трае повеќе од само една-две минути, ама ОК, и вака не беше лошо...
Јас дури добив чувство дека првава епизода била планирана да трае колку две!
Инаку, во идната епизода конечно ќе го видиме Доминик Монањан...
Losteech Admin
Има ли некој друг што ја гледа серијава или само јас???
Spoiler:
Двеве епизоди по премиерава некако ме „оладија“ во однос на серијава. Дефинитивно не е тоа што се очекуваше да биде, но да се надеваме дека како што ќе изминува сезоната, ќе станува се подобро и подобро, како што беше случај со првата сезона на Херои...
BTW, сега-засега омилен лик ми е Демитри...всушност единствен за кој ми е воопшто и гајле дали ќе умре или не. Тоа веројатно доволно говори колку сценаристите (не) си ја вршат работата кога се работи за подобро запознавање со карактерите на ликовите, од кои зависи самата серија...
Мики Неизлечливо изгубен
Јас ја симнав првата епизода НО сеуште не ми е изгледана, инаку ти го прочитав спојлер тагот,(само првиот дел) и гледам пишуваш дека не е она што мислевме дека ќе е... Инаку само 2 епизоди испаднаа?
Sawyer^^ Мега фанатик
Број на мислења : 814 Age : 36 Местолокација : Кочани Registration date : 2009-02-17
Јас ги гледав првите две епизоди, сега за сега е ОК серијава. Има добра доза на мистерија, а тоа е она што го очекував. Има мислам веќе 4 епизоди излезено, инаку.
Losteech Admin
Да, четири епизоди се излезени досега, баш прееска ја гледав последната.
Беше ОК епизода, но за стандардите на Lost, потпросечна. ABC треба да сфатат дека не смеат да ги рекламираат своите шоуа на сметка на Изгубени, зашто после истите ќе паднат во нивната сенка.
Тоа во моментов се случува со серијава. Сите очекуваа Lost, ама добија Heroes. (метафорички кажано де!)
LostyFox Супер модератор
Ја гледам и јас серијава, ама не ми е нешто нај, нај. Добра е, ама очекував повеќе.
Мики Неизлечливо изгубен
Aj вака да прашам, ја имам симнато првата епизода, но немам време да ја изгледам Прашањето е: Вреди ли да се откажам од нешто друго за 45 мин да ја гледам епизодава, т.е Дали вреди да потрошам време на серијава?
LostyFox Супер модератор