| Спамерај [Chat] | |
|
+8Lost angel LostyFox IceMan Lightlord maestro antidnevnik Darvel Losteech 12 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Lost angel Модератор
Број на мислења : 320 Age : 35 Местолокација : on the island Registration date : 2009-01-22
| |
| |
Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
| |
| |
LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Пон Jул 20, 2009 12:46 am | |
| Добро е вака | |
|
| |
Мики Неизлечливо изгубен
Број на мислења : 1282 Age : 30 Местолокација : Велес Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :) Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница. Registration date : 2009-01-21
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Сре Jул 22, 2009 12:58 am | |
| | |
|
| |
maestro Модератор
Број на мислења : 248 Age : 30 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-20
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Сре Jул 22, 2009 1:12 am | |
| Патриотски спам, а? | |
|
| |
Мики Неизлечливо изгубен
Број на мислења : 1282 Age : 30 Местолокација : Велес Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :) Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница. Registration date : 2009-01-21
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Сре Jул 22, 2009 1:14 am | |
| се разибира | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Сре Jул 22, 2009 9:34 pm | |
| Јак е македонскиот спам! Намасте | |
|
| |
maestro Модератор
Број на мислења : 248 Age : 30 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-20
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Вто Jул 28, 2009 12:28 am | |
| Јас вечер треба да ја отварам сезоната на лектири. D: Ќе почнам со „Тристан и Изолда“. | |
|
| |
Мики Неизлечливо изгубен
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Вто Jул 28, 2009 12:40 am | |
| хехе да погодам прва година ќе бидеш, Тристан во прва се работи. НО друго да те прашам како можеш да ги читаш уште сега, јас низ цела прва година ја прочитав само Скржавец која ми беше задолжително дело За мене, и Гилгамеш до пола | |
|
| |
maestro Модератор
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Вто Jул 28, 2009 1:15 am | |
| - Мики напиша:
- хехе да погодам прва година ќе бидеш, Тристан во прва се работи. НО друго да те прашам како можеш да ги читаш уште сега, јас низ цела прва година ја прочитав само Скржавец која ми беше задолжително дело За мене, и Гилгамеш до пола
1. Да. 2. Иначе што знам, имам разбрано дека некаде лектирите ги најавувале од петок за понеделник, така да 1-2-3 ќе ги прочитам летово. Пи Ес... Абе каква вечер, и утре е ден. Сега ќе се релаксирам малку пред спиење. | |
|
| |
Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Пет Jул 31, 2009 3:39 am | |
| Скржавец беше закон, Тристан и Изолда тешко срање... Мене лично најинтересна ми беше Вујко Вања. Инаку, Маестро, точно е тоа дека ги најавуваат од петок за во понеделник... Инаку во врска со ова што го кажа Измамникот, јас па ко гик сите лектири ги прочитав освен една руска - Походот Игорев се викаше. Е таа баче и да сакаш нема да можеш да ја прочиташ. Ај јас што не разбрав ни 1 страна од лектирата, ќе си кажеш ОК, дете сум, ама моите после првите два реда се откажаа! =))) Значи сума-сумарум: има интересни и тапа лектири. Повеќето се тапа, ама како и да е, интересно е онака да видиш какви биле погледите на светот во минатото (зашто во прва не трујат претежно со прастари лектири, како и со досадните словенски дела), а какви се сега. Чисто за споредба. | |
|
| |
Darvel Модератор
Број на мислења : 560 Age : 37 Местолокација : Волково Хумор : Немам Registration date : 2009-01-19
| |
| |
Losteech Admin
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Пет Jул 31, 2009 1:27 pm | |
| | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Пет Jул 31, 2009 2:42 pm | |
| Tие последните што ги наброи се жива глупост Намасте | |
|
| |
Darvel Модератор
Број на мислења : 560 Age : 37 Местолокација : Волково Хумор : Немам Registration date : 2009-01-19
| |
| |
Losteech Admin
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Пет Jул 31, 2009 8:36 pm | |
| | |
|
| |
Darvel Модератор
| |
| |
Losteech Admin
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Саб Aвг 01, 2009 5:14 am | |
| | |
|
| |
maestro Модератор
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Саб Aвг 01, 2009 4:13 pm | |
| - Losteech напиша:
- Скржавец беше закон, Тристан и Изолда тешко срање... Мене лично најинтересна ми беше Вујко Вања. Инаку, Маестро, точно е тоа дека ги најавуваат од петок за во понеделник...
А вака нешто подетално, што конкретно бараат за обработка од лектирите? Прераскажување, опис на ликови...? И кога се запишував до листата за лектири имаше и некоја листа на дела за обработка, тоа беше нешто пошироко, ама имаше многу гужва па не успеав да запишам. Нешто подетално и за ова? | |
|
| |
Losteech Admin
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Саб Aвг 01, 2009 5:44 pm | |
| - maestro напиша:
- Losteech напиша:
- Скржавец беше закон, Тристан и Изолда тешко срање... Мене лично најинтересна ми беше Вујко Вања. Инаку, Маестро, точно е тоа дека ги најавуваат од петок за во понеделник...
А вака нешто подетално, што конкретно бараат за обработка од лектирите? Прераскажување, опис на ликови...?
И кога се запишував до листата за лектири имаше и некоја листа на дела за обработка, тоа беше нешто пошироко, ама имаше многу гужва па не успеав да запишам. Нешто подетално и за ова? Џабе ти е и листа и се’, кога ќе почне годината они ти даваат НОВА листа на која се запишани буквално сите дела (околу 30-40 ако не и повеќе). Во врска со обработката на лектирите, веројатно тоа зависи од професорот. Од мое искуство, најчесто ги обработувавме поважните делови од лектирите, а еден по еден и главните ликови со нивниот надворешен и внатрешен карактер... Дел од лектирите ни беа дадени и за домашна (околу 5-6 се домашни лектири во текот на една учебна година, другите се само за на час) - на пример, на некој ќе ни дадеше да ги издвоиме петте делови (почнувајќи од експозиција па до расплет) од лектирата, на други да ги обработат ликовите, на трети кулминацијата само итн итн... Во суштина се’ зависи од типот на лектирата која се обработува. | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Чет Aвг 06, 2009 5:52 pm | |
| И од тоа колку е замавнат, чукнат и ненормален професорот Намасте | |
|
| |
Losteech Admin
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Чет Aвг 06, 2009 10:04 pm | |
| - LostyFox напиша:
- И од тоа колку е замавнат, чукнат и ненормален професорот
Намасте Па..да..и тоа, нормално... =))) | |
|
| |
Мики Неизлечливо изгубен
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Чет Aвг 06, 2009 10:46 pm | |
| кај нас секое дело е поделено на 3 деца...секое дете има само по едно дело немојте да помислите повеќе и сега едно дете работи за писателот и видот на литературата на пр: сумерска... др дете прави аналитички коментар на делото а трето го опишува главниот лик... но како што кажавте се зависи од професорот, јас имав среќа па ми се падна сигурно најзакон професор од цела гимназија | |
|
| |
Lost angel Модератор
Број на мислења : 320 Age : 35 Местолокација : on the island Registration date : 2009-01-22
| |
| |
Мики Неизлечливо изгубен
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] Пет Aвг 07, 2009 12:44 am | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Спамерај [Chat] | |
| |
|
| |
| Спамерај [Chat] | |
|