| Pilot, part 1 (1x01) | |
|
|
|
Автор | Порака |
---|
LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
| Предмет: Re: Pilot, part 1 (1x01) Пон Јун 22, 2009 3:56 am | |
| Па Лости таму се најде...јас мислам дека тоа не е толку мистериозно колку што е мистериозно зошто и по вториот пад се најде на истото место? Или еве една споредба. Сети се кога Ден умре? КОга му беше најпотребен на Џек, во тоа време Намасте | |
|
| |
Sawyer^^ Мега фанатик
Број на мислења : 814 Age : 36 Местолокација : Кочани Registration date : 2009-02-17
| Предмет: Re: Pilot, part 1 (1x01) Вто Јун 23, 2009 3:50 am | |
| Еве и јас конечно малку се ослободив од учење (јунска сесија, што да правиш ), па почнав да ги „вртам“ епизодиве на ДВД. Првата епизода беше одлична, вистински почеток на најдобрата светска серија. Интересно ми беше да се потсетам какви беа ликовите порано, некои од нив доста се изменија. За прашањата што се ставени за дискусија: - Не гледам нешто посебно важно во тоа што Џек се разбуди во џунглата. Едноставно, таму „одлетал“ по падот.... - Мислам дека Чудовиштето го уби пилотот главно за да покаже сила пред Изгубените, посебно пред Џек. Моја теорија е дека Чудовиштето=Флок/Есау (ако згрешам, нека изгорам ). Па, кога веќе знаеме дека Џејкоб ги доведе Џек и компанија на Островот, Есау веднаш сакаше да ги заплаши..... - Ќе ја паметам како почеток на серијата и запознавањето со ликовите. Инаку, дури сега ја приметив белата патика на Кристијан Шепард на дрвото на почетокот на епизодата. Значи, Дарлтон планирале некои работи уште на стартот.... Исто во право сте дека низ целата епизода имаше хинтови дека Кејт е криминалец, Чарли е наркоман.... А исто приметив дека Лок не изустува ни еден збор цела епизода... | |
|
| |
Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
| Предмет: Re: Pilot, part 1 (1x01) Вто Јун 23, 2009 7:05 am | |
| - LostyFox напиша:
- Па Лости таму се најде...јас мислам дека тоа не е толку мистериозно колку што е мистериозно зошто и по вториот пад се најде на истото место?
Или еве една споредба. Сети се кога Ден умре? КОга му беше најпотребен на Џек, во тоа време Не ја разбирам споредбава. А за ова со падот, вториот пат не е никаква мистерија бидејќи нели, Кејт, Џек и Харли се разбудија на рандом места низ Островот како резултат на флешот...ама за во Пилотов е мистерија бидејќи сите други преживеани се разбудија/најдоа на плажата...освен Џек! @Sawyer^^ Како што ќе одиш понатаму и понатаму со епизодиве ќе забележиш дека Дарлтон ја имале навистина испланирано целата серија (или барем половината од неа) уште на почетокот... | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
| Предмет: Re: Pilot, part 1 (1x01) Вто Јун 23, 2009 3:11 pm | |
| Споредбата се однесува на прашањето зошто Смоуки го уби Сет(пилотот), сваќаш? А за Џек, мене ми е помистериозно "што го разбудија" на ист начин како во пилотот одколку зошто така се разбудил на почеток.(како што велиш ти, сам, далеку од плажата) Намасте | |
|
| |
Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
| Предмет: Re: Pilot, part 1 (1x01) Пет Јун 26, 2009 4:46 am | |
| - LostyFox напиша:
- Споредбата се однесува на прашањето зошто Смоуки го уби Сет(пилотот), сваќаш?
А за Џек, мене ми е помистериозно "што го разбудија" на ист начин како во пилотот одколку зошто така се разбудил на почеток.(како што велиш ти, сам, далеку од плажата)
Намасте ОК, сфатив, можеби и си во право не мора да значи дека имало некаква причина. Во врска со Џек, пак ќе кажам, второто будење ни малку не е мистериозно бидејќи беше предизвикано од флешот во авионот... | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Pilot, part 1 (1x01) Вто Jул 07, 2009 5:23 pm | |
| Да де, ама зошто пак на ист начин се разбуди...отвори око нели, па трчаше да го спаси Хуго? Намасте | |
|
| |
Losteech Admin
| Предмет: Re: Pilot, part 1 (1x01) Вто Jул 07, 2009 6:24 pm | |
| - LostyFox напиша:
- Да де, ама зошто пак на ист начин се разбуди...отвори око нели, па трчаше да го спаси Хуго?
Намасте Па за да изгледа ПОКУЛ сцената... Сигурно дека старите фанови веднаш станаа на нозе веднаш штом го видоа окото на Џек пак во џунглата. Барем јас така изреагирав! =))) | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Pilot, part 1 (1x01) Вто Jул 07, 2009 7:12 pm | |
| И јас, а богами и што и да се има случено, па сега треба да го видиме во шеста сезона...ако е пак направено така со око да се разбуди пак ќе изреагирам исто намасте | |
|
| |
Sawyer^^ Мега фанатик
Број на мислења : 814 Age : 36 Местолокација : Кочани Registration date : 2009-02-17
| Предмет: Re: Pilot, part 1 (1x01) Сре Jул 08, 2009 3:28 pm | |
| Ништо чудно премиерата на шестата сезона да започне со исто отворање на окото на Џек, и тоа да разбере дека се наоѓа во пак на Острвот и тоа во 2008... И неговата теорија дека ќе ги ресетира настаните да отиде во вода... | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Pilot, part 1 (1x01) Чет Jул 09, 2009 5:16 pm | |
| И пак да почне со окото, ќе биде интересно | |
|
| |
Losteech Admin
| Предмет: Re: Pilot, part 1 (1x01) Чет Jул 09, 2009 5:49 pm | |
| - Sawyer^^ напиша:
- Ништо чудно премиерата на шестата сезона да започне со исто отворање на окото на Џек, и тоа да разбере дека се наоѓа во пак на Острвот и тоа во 2008... И неговата теорија дека ќе ги ресетира настаните да отиде во вода...
Подобро така отколку ресетирање! Ама чисто се сомневам дека тоа ќе се случи...веќе 2 епизоди започнаа така, ова би било премногу! | |
|
| |
Sawyer^^ Мега фанатик
| |
| |
LostyFox Супер модератор
| Предмет: Re: Pilot, part 1 (1x01) Пет Jул 10, 2009 12:40 pm | |
| Џек работа, еднаш ја заеба работата кога ги однесе од островот и имаше грижа на совеста, сега пак со бомбава ако го предизвика инцидентот. Намасте | |
|
| |
Steff Преживеан
Број на мислења : 68 Age : 34 Местолокација : The Swan, The Island Работа/Хоби : entering the numbers / playing table tennis Хумор : anytime =) Registration date : 2009-01-19
| Предмет: Re: Pilot, part 1 (1x01) Пет Jул 10, 2009 3:11 pm | |
| ееее сеа коа ги читам коментариве ми текна!!! вчера сонував дека ја глеам премиерата на 6та сезона.. и сеа коа ќе помислам, не беше ни WHH ни ALT.. т.е. беше двете.. се што се имаше случено се имаше случено, ама не на истиот начин.. се сеќавам само на една сцена.. знаете она кога Дез и Пени се сликаат на „легендарната“ слика.. епа тоа се случи, ама они уствари не се сликаа пред постерот, него стварно беа таму..
добро.. знам глупо звучи.. ама „теоријава“ не беше со мислење него едноставно ја сонував =))))) исто и за другите ликови знам имаше.. наизменично се мењаваа сцени.. и гледавме како ликовиве го прават тоа што уствари го направиле.. ама не на скроз истиот начин =)
а иначе според МЕНЕ =), WHH.. и сепак детонацијата на Џагхед е Инцидентот, и „ќе се случи“ како што се има случено.. и едвај чекам да го видиме Раѕински како се самоубива зашо стварно нервираше на крај на сезоната =) | |
|
| |
LostyFox Супер модератор
| |
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Pilot, part 1 (1x01) | |
| |
|
| |
| Pilot, part 1 (1x01) | |
|