Македонски форум за хит-серијата Изгубени
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Македонски форум за хит-серијата Изгубени

A Macedonian forum for the best Action/Drama/Sci-Fi show on the planet Earth - LOST!

HomePortal*Latest imagesРегистрирајте сеВлез

DarkUFO куп на епизоди

Go down 
5 posters
Отиди на страна : Previous  1, 2, 3, 4  Next
АвторПорака
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Број на мислења : 2272
Местолокација : On the misterious island
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....
Хумор : Многу има за кажување :D
Registration date : 2009-01-24

DarkUFO куп на епизоди - Page 2 Empty
ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeПон Jул 13, 2009 7:22 pm

И што ќе има награда, кога ништо изгубено нема во нашава држава Sad

Намасте
Вратете се на почетокот Go down
http://lostyfox.blog.com.mk/
Losteech
Admin
Losteech

Male
Број на мислења : 2048
Местолокација : Скопје
Registration date : 2009-01-10

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeПон Jул 13, 2009 9:10 pm

LostyFox напиша:
И што ќе има награда, кога ништо изгубено нема во нашава држава Sad

Намасте
Кога има гага награди, и оние што не гледаат ќе се приклучат. =))
Се надевам! Razz
http://lostseries.blog.mk
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeВто Jул 14, 2009 1:31 am

Надевај се, ју ар мен оф хоуп Wink

Намасте
Sawyer^^
Мега фанатик
Мега фанатик
Sawyer^^

Male
Број на мислења : 814
Местолокација : Кочани
Registration date : 2009-02-17

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeВто Jул 14, 2009 2:52 am

LostyFox напиша:
Врска немам, туку дај гласајте бе за Бигининг ов ди енд, локдаун ќе тепа Sad

Намасте

Леле, стварно! Evil or Very Mad Што им е бре на луѓево?!? Rolling Eyes
Losteech
Admin
Losteech

Male

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeВто Jул 14, 2009 6:04 am

Sawyer^^ напиша:
LostyFox напиша:
Врска немам, туку дај гласајте бе за Бигининг ов ди енд, локдаун ќе тепа Sad

Намасте

Леле, стварно! Evil or Very Mad Што им е бре на луѓево?!? Rolling Eyes
Аман бе, како можете да бидете за "The Beginning of the End" кога епизодата буквално немаше ништо посебно во себе, целата беше посветена некако на Чарли - за разлика од "Lockdown" епизода во која што се не видовме: мапата на железната врата во окното, паѓањето на храната на Островот (можеби доказ за ТАЈМ ТРАВЕЛ!), разоткривањето на „Хенри Гејл“...едноставно епизодата е неповторлива, а TBOTE како што веќе реков беше доста тажна и емоционална епизода на некој начин направена во чест на Чарли...и само тоа! Very Happy
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeВто Jул 14, 2009 1:41 pm

Вкус бе Лости тоа е работата Smile

Туку сега и LaFleur губи... Sad

Намасте
Sawyer^^
Мега фанатик
Мега фанатик
Sawyer^^

Male

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeВто Jул 14, 2009 4:13 pm

Ќе биде тесно меѓу LaFleur и MOSMOF, ама и јас гласав за премиерата на втора сезона, сепак е поважна епизода. Еве доказ дека не сум толку против Џек-центричните епизоди Very Happy
Losteech
Admin
Losteech

Male

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeВто Jул 14, 2009 4:25 pm

Денеска првиов натпревар се осеќа дека ќе биде крвав.
Man of Science, Man of Faith VS. LaFleur

Ја имав избрано вторава епизода бидејќи кога беа анкетите за најдобра епизода од петтата сезона, кај DarkUFO, епизодава беше втора, веднаш после "The Incident", а пред "Dead is Dead". Сепак, испадна дека тие анкети биле само матење памет, бидејќи DID на натпреваров испадна уште во првата рунда..и сеуште не можам да поверувам дека тоа е така, но што е - тоа е! Не можам да одлучам која од овие две епизоди ми е поомилена. MOSMOF имаше незаборавна прва сцена, ама освен тоа, епизодата некако беше многу „спора“, а LaFleur имаше еден брз ритам и плус на многу лесен начин ни ја прикажа целата приказна на Соер и другите во текот на трите години пред пристигнувањето на Oceanic 4 на Островот. Very Happy Патем речено, интересно беше да се следи развојот на карактерот на Соер, кој буквално стана новиот Џек. =))

Како и да е, кога неодамна (пред една година) пак ја погледнав MOSMOF забележав дека приказната и во оваа епизода беше мноогу, мноооогу законски вклопена во тие 40тина минути. Причина? Најпрвин, не запознаваат со некој човек во хечот, ама не знаеме кој е тој, потоа го гледаме истиот тој човек (без да сфатиме дека тоа е ТОЈ) во ФБ-то на Џек, за на крај да сфатиме дека всушност Дезмонд е човекот во ХЕЧОТ - истиот кој му помогна на Џек да ја „преброди“ кризата откако нема да може да ја спаси девојката Сара (со која подоцна и ќе се земе). Значи сума-сумарум премиерата на втората сезона има два незаборавни моменти: првата сцена (можеби и најдобро отворање на било која сезона до сега!) и последната со она "You?" на Џек. Very Happy

Како и да е, ја одбрав LaFleur бидејќи ја имам на брекетот, и можам да зажалам доколку ми изгуби - не само затоа што тоа ќе ме чини многу поени, туку и поради тоа што едноставно, според мојот вкус, премиерата на втората сезона е нешто подобра од оваа Соер-центрична епизода. Sad Заклучок: ГЛАСАЈТЕ ЗА ЛАФЛР!!! =))
И да, ќе го заборавев вториот меч.

Raised by Another VS Live Together, Die Alone

И покрај тоа што RBA е најдобрата Клер-центрична епизода и вистинска трилер-епизода која те остава без здив, морав да гласам за LTDA како првата Дез-центрична епизода. Секако, не е само Дез причината, има многу повеќе, ама ако започнам да набројувам ќе се стемни. Smile

Update
@Sawyer^^: од толку Џек-центрични епизоди ти оваа најде да ја сакаш? Surprised Хехе се зезам, како што реков и мене MOSMOF ми е поомилена, ама заради брекетот гласав за LaFleur. =))
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeВто Jул 14, 2009 5:48 pm

Абе да цркнат ко нема сите оние глупсоните кај дарк уфо.

Гласав за епизодата за која најмногу се бунев....лостич ти барем знаеш дека иако епизодата беше супер колку јас неа ја критикував.

Гласав само заради глупиот рејтинг кој го има Лафлр кај дарк, заради ништо повеќе....а најомилената Џек центрична ја изоставив, и свртив грб Sad Глупости бе ајде Sad

Намасте
Losteech
Admin
Losteech

Male

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeВто Jул 14, 2009 6:01 pm

Готово, разликата е над 50 гласа сега, што значи дека LaFleur ќе изгуби... Мојот брекет отиде во Рисајкл Бин, од едноставна причина што LaFleur ја ставив да оди до самото полуфинале.

Тоа е тоа. Ако ништо барем ќе си бидам мирен на одмор, нема да се грижам ама баш ич за купов. Sad
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeВто Jул 14, 2009 6:04 pm

Епа тоа е Sad

Така многу се зезнаа со Дед из Дед Sad
Sawyer^^
Мега фанатик
Мега фанатик
Sawyer^^

Male

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeСре Jул 15, 2009 7:04 pm

За денес нема сомнеж - Through the looking glass и The man behind the curtain заслужено ќе победат сигурно. Smile
Losteech
Admin
Losteech

Male

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeСре Jул 15, 2009 7:13 pm

Sawyer^^ напиша:
За денес нема сомнеж - Through the looking glass и The man behind the curtain заслужено ќе победат сигурно. Smile
Да, денеска се досадни натпревариве...жал ми е што Walkabout ќе си „замине“ дома толку рано, ама нема шанса против TTLG. =))
А за Catch-22 и ова е успех, што стигна до вторава рунда...иако пред да ги видам резултатите се плашев пак да не зезнат работа фановите на Дез, како што направија со Flashes Before Your Eyes кога беше против Dead is Dead... Shocked
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeСре Jул 15, 2009 11:40 pm

E ајде де, уште ми е криво за Дед из Дед Sad

Намасте
Losteech
Admin
Losteech

Male

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeЧет Jул 16, 2009 3:38 pm

Денеска лесни натпревари исто така...
Цитат :
All the Best Cowboys Have Daddy Issues VS. Cabin Fever
Whatever Happened Happened VS. Exodus
Малце ми е криво што Cabin Fever ќе оди понатаму, бидејќи според мене многу подобра е другава епизода, ама заради брекетот морав да гласам за неа... Smile

Во другиов натпревар воопшто не се двоумев. =)

Инаку, што мислите, кој би победил во битката помеѓу Cabin Fever и Exodus? Јас ја имам избрано Cabin Fever и имам гадно чувство дека ќе се зезнам... Sad
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeЧет Jул 16, 2009 8:01 pm

Jaс непамтам што имам ама се мислам дека ја имам ЕГЗОДУС Wink

Намасте
Sawyer^^
Мега фанатик
Мега фанатик
Sawyer^^

Male

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeПет Jул 17, 2009 3:32 am

Ех, Егзодус би требало да победи. Сепак е финале на сезона, имаше одлична акција, и не остави со нетрпение да чекаме што има во хечот. Иако и Cabin fever е одлична епизода, сепак Exodus е подобра.
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeСаб Jул 18, 2009 2:41 am

Леле не можам да поверувам...Follow The Leader изгуби од Дез центричната Flashes Before Your Eyes Sad

Намасте

П.С.Имате нов брекет..карактер куп куп на ликови и така... Wink
Sawyer^^
Мега фанатик
Мега фанатик
Sawyer^^

Male

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeСаб Jул 18, 2009 4:23 am

LostyFox напиша:
Леле не можам да поверувам...Follow The Leader изгуби од Дез центричната Flashes Before Your Eyes Sad

Намасте

П.С.Имате нов брекет..карактер куп куп на ликови и така... Wink

Остај, не знам што запнаа до толку со таа епизода Mad Ај ќе загуби од Пилотот сигурно....

За брекетот одма ќе видам, не се регистрирав за епизодиве, ама тоа не го пропуштам! Smile
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeСаб Jул 18, 2009 12:02 pm

абе види Соер....епизодата воопшто не е грда, лоша безвезна или било што...епизодата е ептен јака...ама сепак ептен форсираат овие. Ги турна и Дед из Дед а сега и Фолоу д лидер...незнам што е ова Sad

Инаку јас за купот на карактери ДЕЗ ГО СТАВИВ ЗА ПОБЕДНИК Wink

Намасте
Sawyer^^
Мега фанатик
Мега фанатик
Sawyer^^

Male

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeСаб Jул 18, 2009 10:59 pm

Да, штета што повеќето добри епизоди од петтата сезона испаднаа веќе. Ако гледаме според купов, испаѓа дека оваа сезона беше најлоша, а далеку од тоа.
Losteech
Admin
Losteech

Male

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeСаб Jул 18, 2009 11:09 pm

Sawyer^^ напиша:
Да, штета што повеќето добри епизоди од петтата сезона испаднаа веќе. Ако гледаме според купов, испаѓа дека оваа сезона беше најлоша, а далеку од тоа.
И јас тоа баш си го помислив пред некој ден... Shocked
Стварно не ми е јасно како можеше третата сезона да има повеќе епизоди пред почетокот на новава рунда од петтата, втората и четвртата (ај за таа ќе кажеш ептен беше кратка, ама другиве две?!)...

НЕПРАВДА, па тоа е НЕПРАВДА! Very Happy
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeНед Jул 19, 2009 4:00 am

се согласувам Wink

Намасте
Мики
Неизлечливо изгубен
Неизлечливо изгубен
Мики

Male
Број на мислења : 1282
Местолокација : Велес
Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :)
Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница.
Registration date : 2009-01-21

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeСре Jул 22, 2009 1:25 am

не ми се верува дека The Variable губи oд Brig Sad
http://www.con.blog.com.mk
Sawyer^^
Мега фанатик
Мега фанатик
Sawyer^^

Male

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitimeСре Jул 22, 2009 3:20 am

И јас гласав за The Brig, таа епизода ми е меѓу најомилените поради убиството на Купер од страна на Соер.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: DarkUFO куп на епизоди   DarkUFO куп на епизоди - Page 2 I_icon_minitime

DarkUFO куп на епизоди
Вратете се на почетокот 
Страна 2 of 4Отиди на страна : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» DarkUFO куп на карактери
» DarkUFO Prop Cup 2009
» Извори на DarkUFO за разврската на љубовниот триаголник
» Најдобри епизоди
» Најдобри епизоди