Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
И што ќе има награда, кога ништо изгубено нема во нашава држава
Намасте
Кога има гага награди, и оние што не гледаат ќе се приклучат. =)) Се надевам!
LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
Предмет: Re: DarkUFO куп на епизоди Вто Jул 14, 2009 1:31 am
Надевај се, ју ар мен оф хоуп
Намасте
Sawyer^^ Мега фанатик
Број на мислења : 814 Age : 36 Местолокација : Кочани Registration date : 2009-02-17
Предмет: Re: DarkUFO куп на епизоди Вто Jул 14, 2009 2:52 am
LostyFox напиша:
Врска немам, туку дај гласајте бе за Бигининг ов ди енд, локдаун ќе тепа
Намасте
Леле, стварно! Што им е бре на луѓево?!?
Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
Предмет: Re: DarkUFO куп на епизоди Вто Jул 14, 2009 6:04 am
Sawyer^^ напиша:
LostyFox напиша:
Врска немам, туку дај гласајте бе за Бигининг ов ди енд, локдаун ќе тепа
Намасте
Леле, стварно! Што им е бре на луѓево?!?
Аман бе, како можете да бидете за "The Beginning of the End" кога епизодата буквално немаше ништо посебно во себе, целата беше посветена некако на Чарли - за разлика од "Lockdown" епизода во која што се не видовме: мапата на железната врата во окното, паѓањето на храната на Островот (можеби доказ за ТАЈМ ТРАВЕЛ!), разоткривањето на „Хенри Гејл“...едноставно епизодата е неповторлива, а TBOTE како што веќе реков беше доста тажна и емоционална епизода на некој начин направена во чест на Чарли...и само тоа!
LostyFox Супер модератор
Ќе биде тесно меѓу LaFleur и MOSMOF, ама и јас гласав за премиерата на втора сезона, сепак е поважна епизода. Еве доказ дека не сум толку против Џек-центричните епизоди
Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
Денеска првиов натпревар се осеќа дека ќе биде крвав. Man of Science, Man of Faith VS. LaFleur
Ја имав избрано вторава епизода бидејќи кога беа анкетите за најдобра епизода од петтата сезона, кај DarkUFO, епизодава беше втора, веднаш после "The Incident", а пред "Dead is Dead". Сепак, испадна дека тие анкети биле само матење памет, бидејќи DID на натпреваров испадна уште во првата рунда..и сеуште не можам да поверувам дека тоа е така, но што е - тоа е! Не можам да одлучам која од овие две епизоди ми е поомилена. MOSMOF имаше незаборавна прва сцена, ама освен тоа, епизодата некако беше многу „спора“, а LaFleur имаше еден брз ритам и плус на многу лесен начин ни ја прикажа целата приказна на Соер и другите во текот на трите години пред пристигнувањето на Oceanic 4 на Островот. Патем речено, интересно беше да се следи развојот на карактерот на Соер, кој буквално стана новиот Џек. =))
Како и да е, кога неодамна (пред една година) пак ја погледнав MOSMOF забележав дека приказната и во оваа епизода беше мноогу, мноооогу законски вклопена во тие 40тина минути. Причина? Најпрвин, не запознаваат со некој човек во хечот, ама не знаеме кој е тој, потоа го гледаме истиот тој човек (без да сфатиме дека тоа е ТОЈ) во ФБ-то на Џек, за на крај да сфатиме дека всушност Дезмонд е човекот во ХЕЧОТ - истиот кој му помогна на Џек да ја „преброди“ кризата откако нема да може да ја спаси девојката Сара (со која подоцна и ќе се земе). Значи сума-сумарум премиерата на втората сезона има два незаборавни моменти: првата сцена (можеби и најдобро отворање на било која сезона до сега!) и последната со она "You?" на Џек.
Како и да е, ја одбрав LaFleur бидејќи ја имам на брекетот, и можам да зажалам доколку ми изгуби - не само затоа што тоа ќе ме чини многу поени, туку и поради тоа што едноставно, според мојот вкус, премиерата на втората сезона е нешто подобра од оваа Соер-центрична епизода. Заклучок: ГЛАСАЈТЕ ЗА ЛАФЛР!!! =)) И да, ќе го заборавев вториот меч. Raised by Another VS Live Together, Die Alone
И покрај тоа што RBA е најдобрата Клер-центрична епизода и вистинска трилер-епизода која те остава без здив, морав да гласам за LTDA како првата Дез-центрична епизода. Секако, не е само Дез причината, има многу повеќе, ама ако започнам да набројувам ќе се стемни.
Update @Sawyer^^: од толку Џек-центрични епизоди ти оваа најде да ја сакаш? Хехе се зезам, како што реков и мене MOSMOF ми е поомилена, ама заради брекетот гласав за LaFleur. =))
LostyFox Супер модератор
Абе да цркнат ко нема сите оние глупсоните кај дарк уфо.
Гласав за епизодата за која најмногу се бунев....лостич ти барем знаеш дека иако епизодата беше супер колку јас неа ја критикував.
Гласав само заради глупиот рејтинг кој го има Лафлр кај дарк, заради ништо повеќе....а најомилената Џек центрична ја изоставив, и свртив грб Глупости бе ајде
Намасте
Losteech Admin
Готово, разликата е над 50 гласа сега, што значи дека LaFleur ќе изгуби... Мојот брекет отиде во Рисајкл Бин, од едноставна причина што LaFleur ја ставив да оди до самото полуфинале.
Тоа е тоа. Ако ништо барем ќе си бидам мирен на одмор, нема да се грижам ама баш ич за купов.
LostyFox Супер модератор
За денес нема сомнеж - Through the looking glass и The man behind the curtain заслужено ќе победат сигурно.
Да, денеска се досадни натпревариве...жал ми е што Walkabout ќе си „замине“ дома толку рано, ама нема шанса против TTLG. =)) А за Catch-22 и ова е успех, што стигна до вторава рунда...иако пред да ги видам резултатите се плашев пак да не зезнат работа фановите на Дез, како што направија со Flashes Before Your Eyes кога беше против Dead is Dead...
LostyFox Супер модератор
Предмет: Re: DarkUFO куп на епизоди Чет Jул 16, 2009 3:38 pm
Денеска лесни натпревари исто така...
Цитат :
All the Best Cowboys Have Daddy Issues VS. Cabin Fever Whatever Happened Happened VS. Exodus
Малце ми е криво што Cabin Fever ќе оди понатаму, бидејќи според мене многу подобра е другава епизода, ама заради брекетот морав да гласам за неа...
Во другиов натпревар воопшто не се двоумев. =)
Инаку, што мислите, кој би победил во битката помеѓу Cabin Fever и Exodus? Јас ја имам избрано Cabin Fever и имам гадно чувство дека ќе се зезнам...
LostyFox Супер модератор
Предмет: Re: DarkUFO куп на епизоди Чет Jул 16, 2009 8:01 pm
Jaс непамтам што имам ама се мислам дека ја имам ЕГЗОДУС
Намасте
Sawyer^^ Мега фанатик
Број на мислења : 814 Age : 36 Местолокација : Кочани Registration date : 2009-02-17
Предмет: Re: DarkUFO куп на епизоди Пет Jул 17, 2009 3:32 am
Ех, Егзодус би требало да победи. Сепак е финале на сезона, имаше одлична акција, и не остави со нетрпение да чекаме што има во хечот. Иако и Cabin fever е одлична епизода, сепак Exodus е подобра.
LostyFox Супер модератор
Предмет: Re: DarkUFO куп на епизоди Саб Jул 18, 2009 2:41 am
Леле не можам да поверувам...Follow The Leader изгуби од Дез центричната Flashes Before Your Eyes
Намасте
П.С.Имате нов брекет..карактер куп куп на ликови и така...
Sawyer^^ Мега фанатик
Предмет: Re: DarkUFO куп на епизоди Саб Jул 18, 2009 4:23 am
LostyFox напиша:
Леле не можам да поверувам...Follow The Leader изгуби од Дез центричната Flashes Before Your Eyes
Намасте
П.С.Имате нов брекет..карактер куп куп на ликови и така...
Остај, не знам што запнаа до толку со таа епизода Ај ќе загуби од Пилотот сигурно....
За брекетот одма ќе видам, не се регистрирав за епизодиве, ама тоа не го пропуштам!
LostyFox Супер модератор
абе види Соер....епизодата воопшто не е грда, лоша безвезна или било што...епизодата е ептен јака...ама сепак ептен форсираат овие. Ги турна и Дед из Дед а сега и Фолоу д лидер...незнам што е ова
Инаку јас за купот на карактери ДЕЗ ГО СТАВИВ ЗА ПОБЕДНИК
Намасте
Sawyer^^ Мега фанатик
Да, штета што повеќето добри епизоди од петтата сезона испаднаа веќе. Ако гледаме според купов, испаѓа дека оваа сезона беше најлоша, а далеку од тоа.
И јас тоа баш си го помислив пред некој ден... Стварно не ми е јасно како можеше третата сезона да има повеќе епизоди пред почетокот на новава рунда од петтата, втората и четвртата (ај за таа ќе кажеш ептен беше кратка, ама другиве две?!)...
НЕПРАВДА, па тоа е НЕПРАВДА!
LostyFox Супер модератор
Предмет: Re: DarkUFO куп на епизоди Нед Jул 19, 2009 4:00 am
се согласувам
Намасте
Мики Неизлечливо изгубен
Број на мислења : 1282 Age : 30 Местолокација : Велес Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :) Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница. Registration date : 2009-01-21
Предмет: Re: DarkUFO куп на епизоди Сре Jул 22, 2009 1:25 am
не ми се верува дека The Variable губи oд Brig
Sawyer^^ Мега фанатик
Предмет: Re: DarkUFO куп на епизоди Сре Jул 22, 2009 3:20 am
И јас гласав за The Brig, таа епизода ми е меѓу најомилените поради убиството на Купер од страна на Соер.