Македонски форум за хит-серијата Изгубени
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Македонски форум за хит-серијата Изгубени

A Macedonian forum for the best Action/Drama/Sci-Fi show on the planet Earth - LOST!

HomePortal*Latest imagesРегистрирајте сеВлез

Топ пет сцени со Џон Лок

Go down 
4 posters
АвторПорака
Losteech
Admin
Losteech

Male
Број на мислења : 2048
Местолокација : Скопје
Registration date : 2009-01-10

Топ пет сцени со Џон Лок Empty
ПишувањеПредмет: Топ пет сцени со Џон Лок   Топ пет сцени со Џон Лок I_icon_minitimeЧет Aвг 13, 2009 9:15 pm

Денешното издание на топ пет сцените ќе биде посветено на еден од трите големи победници на „Изгубените оскари“ со кои во последниве три денови константно ве заморував (што да правам, нема новости) Smile

Секако, станува збор за можеби најуникатниот лик од Lost, Џон Лок!!! Еве ги според мене, топ пет сцените во кои го гледаме него...

1) Откриваме дека Лок бил инвалид пред паѓањето на авионот на Островот (Walkabout)

- Сцената поради која Лок никогаш повеќе не го гледаме со истите очи. Оваа епизода за првпат го докажа тоа што подоцна во повеќе наврати се докажуваше - дека Lost е далеку од една обична серија... Инаку, интересно е како истава сцена при крајот многу наликува на онаа во која „умира“ Џејкоб!

2) Светлото од окното (Deus Ex Machina)

- Лок во првата сезона ги имаше далеку највпечатливите, а со тоа и најквалитетните флешбеци. Погорнава сцена е уште еден доказ дека сум во право. Интересно е што и после пет сезони моментов со светлово од окново ме наежува, исто како да ја гледам за првпат епизодава!

3) „Никогаш не беше лесно!!!“ (Orientation)

- Златната средина овој пат и припадна на сцена од втората сезона. Ова е уште една од оние кавги помеѓу Лок и Џек кои никогаш нема да ги заборавиме... Иронично, дури и во толку тензична сцена, сценаристите (барем кај мене) успејаа да измамат насмевка употребувајќи го џокерот наречен Харли.

4) Купер го фрла Џон низ прозорец (The Man from Tallahassee)

- Уште од почетокот сите се прашувавме како и зошто Лок станал инвалид. И кога го добивме одговорот на ова прашање...како и многу пати досега, ниеден од нас не можеше да си поверува на своите очи.

5) Лок го врти замрзнатото тркало (This Place is Death)

- Крајот на ова издание на топ пет сцените е посветено на сите оние кои викаат дека крајот го краси делото. Во случајов, повеќе би рекол дека е обратна ситуацијата - односно, дека крајот го ГНАСИ делото. Не поради тоа што сценава е досадна, напротив, таа е најдобрата од петтата епизода, туку поради тоа што тешко некој може да остане рамнодушен на падот на Лок (јас на пример си ги покрив очите Топ пет сцени со Џон Лок Smiley-laughing).

Пред да се одјавам, само уште една додатна информација: наместо сценава требаше да биде поставена онаа во која Лок е убиен од Бен, но бидејќи ми текна дека истата беше претходно постирана уште во првото вакво издание, ја променив одлуката.

Тоа е се’ за денеска народе. Идниот четврток спреметете се за изненадување!!!

Прашања за дискусија:
1) Која од горенаведените пет сцени ви е омилена?
2) Дали сметате дека некоја друга сцена со Џон Лок фали на листата? Ако да, која?!
Вратете се на почетокот Go down
http://lostseries.blog.mk
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Број на мислења : 2272
Местолокација : On the misterious island
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....
Хумор : Многу има за кажување :D
Registration date : 2009-01-24

ПишувањеПредмет: Re: Топ пет сцени со Џон Лок   Топ пет сцени со Џон Лок I_icon_minitimeПет Aвг 14, 2009 1:40 am

неможам да се одлучам за која сцена да гласам Smile

Намасте
http://lostyfox.blog.com.mk/
Losteech
Admin
Losteech

Male
Број на мислења : 2048
Местолокација : Скопје
Registration date : 2009-01-10

ПишувањеПредмет: Re: Топ пет сцени со Џон Лок   Топ пет сцени со Џон Лок I_icon_minitimeПет Aвг 14, 2009 2:33 am

LostyFox напиша:
неможам да се одлучам за која сцена да гласам Smile

Намасте
Мене втората ми е омилена. Smile
http://lostseries.blog.mk
RocknRolla
Фанатик
Фанатик
RocknRolla

Male
Број на мислења : 383
Местолокација : Skopje
Registration date : 2009-07-25

ПишувањеПредмет: Re: Топ пет сцени со Џон Лок   Топ пет сцени со Џон Лок I_icon_minitimeПет Aвг 14, 2009 4:15 am

само овој знае да напраи мистерија и да не остави со отворена уста, така да се ми е фејворит
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female
Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но.....

ПишувањеПредмет: Re: Топ пет сцени со Џон Лок   Топ пет сцени со Џон Лок I_icon_minitimeПет Aвг 14, 2009 4:28 am

сепак ја избирам втората. кога светнува тоа светлото од окното....уф се наежувам, морници ми поминуваат

Намасте Cool
Мики
Неизлечливо изгубен
Неизлечливо изгубен
Мики

Male
Број на мислења : 1282
Местолокација : Велес
Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :)
Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница.
Registration date : 2009-01-21

ПишувањеПредмет: Re: Топ пет сцени со Џон Лок   Топ пет сцени со Џон Лок I_icon_minitimeНед Aвг 16, 2009 12:11 am

пишав на блог фаворит првата, а недостасуваат уште многу но нема место Smile
http://www.con.blog.com.mk
LostyFox
Супер модератор
Супер модератор
LostyFox

Female

ПишувањеПредмет: Re: Топ пет сцени со Џон Лок   Топ пет сцени со Џон Лок I_icon_minitimeНед Aвг 16, 2009 1:15 am

има ама ние се правиме дека нема Razz

Namaste
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Топ пет сцени со Џон Лок   Топ пет сцени со Џон Лок I_icon_minitime

Топ пет сцени со Џон Лок
Вратете се на почетокот 
Страна 1 of 1
 Similar topics
-
» Топ пет сцени со Бен
» Топ пет сцени со Чудовиштето
» Топ пет сцени од финалиња
» Топ пет сцени во кои умираат ликови
» Топ пет сцени со Саид Џара