Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
Предмет: Топ пет сцени со Џон Лок Чет Aвг 13, 2009 9:15 pm
Денешното издание на топ пет сцените ќе биде посветено на еден од трите големи победници на „Изгубените оскари“ со кои во последниве три денови константно ве заморував (што да правам, нема новости)
Секако, станува збор за можеби најуникатниот лик од Lost, Џон Лок!!! Еве ги според мене, топ пет сцените во кои го гледаме него...
1) Откриваме дека Лок бил инвалид пред паѓањето на авионот на Островот (Walkabout)
- Сцената поради која Лок никогаш повеќе не го гледаме со истите очи. Оваа епизода за првпат го докажа тоа што подоцна во повеќе наврати се докажуваше - дека Lost е далеку од една обична серија... Инаку, интересно е како истава сцена при крајот многу наликува на онаа во која „умира“ Џејкоб!
- Лок во првата сезона ги имаше далеку највпечатливите, а со тоа и најквалитетните флешбеци. Погорнава сцена е уште еден доказ дека сум во право. Интересно е што и после пет сезони моментов со светлово од окново ме наежува, исто како да ја гледам за првпат епизодава!
- Златната средина овој пат и припадна на сцена од втората сезона. Ова е уште една од оние кавги помеѓу Лок и Џек кои никогаш нема да ги заборавиме... Иронично, дури и во толку тензична сцена, сценаристите (барем кај мене) успејаа да измамат насмевка употребувајќи го џокерот наречен Харли.
- Уште од почетокот сите се прашувавме како и зошто Лок станал инвалид. И кога го добивме одговорот на ова прашање...како и многу пати досега, ниеден од нас не можеше да си поверува на своите очи.
- Крајот на ова издание на топ пет сцените е посветено на сите оние кои викаат дека крајот го краси делото. Во случајов, повеќе би рекол дека е обратна ситуацијата - односно, дека крајот го ГНАСИ делото. Не поради тоа што сценава е досадна, напротив, таа е најдобрата од петтата епизода, туку поради тоа што тешко некој може да остане рамнодушен на падот на Лок (јас на пример си ги покрив очите ).
Пред да се одјавам, само уште една додатна информација: наместо сценава требаше да биде поставена онаа во која Лок е убиен од Бен, но бидејќи ми текна дека истата беше претходно постирана уште во првото вакво издание, ја променив одлуката.
Тоа е се’ за денеска народе. Идниот четврток спреметете се за изненадување!!!
Прашања за дискусија: 1) Која од горенаведените пет сцени ви е омилена? 2) Дали сметате дека некоја друга сцена со Џон Лок фали на листата? Ако да, која?!
LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
Предмет: Re: Топ пет сцени со Џон Лок Пет Aвг 14, 2009 1:40 am
неможам да се одлучам за која сцена да гласам
Намасте
Losteech Admin
Број на мислења : 2048 Age : 31 Местолокација : Скопје Registration date : 2009-01-10
Предмет: Re: Топ пет сцени со Џон Лок Пет Aвг 14, 2009 2:33 am
LostyFox напиша:
неможам да се одлучам за која сцена да гласам
Намасте
Мене втората ми е омилена.
RocknRolla Фанатик
Број на мислења : 383 Age : 33 Местолокација : Skopje Registration date : 2009-07-25
Предмет: Re: Топ пет сцени со Џон Лок Пет Aвг 14, 2009 4:15 am
само овој знае да напраи мистерија и да не остави со отворена уста, така да се ми е фејворит
LostyFox Супер модератор
Број на мислења : 2272 Age : 33 Местолокација : On the misterious island Работа/Хоби : Серии, филмови, по некоја книга, по цел ден на PC...тоа не е се, но..... Хумор : Многу има за кажување :D Registration date : 2009-01-24
Предмет: Re: Топ пет сцени со Џон Лок Пет Aвг 14, 2009 4:28 am
сепак ја избирам втората. кога светнува тоа светлото од окното....уф се наежувам, морници ми поминуваат
Намасте
Мики Неизлечливо изгубен
Број на мислења : 1282 Age : 30 Местолокација : Велес Работа/Хоби : Лост, Авиони, Измами... :) Хумор : Денес единствено е исплатливо да се отворат аптека и обложувалница. Registration date : 2009-01-21
Предмет: Re: Топ пет сцени со Џон Лок Нед Aвг 16, 2009 12:11 am
пишав на блог фаворит првата, а недостасуваат уште многу но нема место
LostyFox Супер модератор
Предмет: Re: Топ пет сцени со Џон Лок Нед Aвг 16, 2009 1:15 am